Flick s’enfronta al Bayern en el duel més simbòlic de la seva carrera

El tècnic del Barça dirigia els bavaresos en el vergonyós 2-8 de Lisboa del 2020. Ara està en l’altre bàndol i el repte és majúscul: aturar les sis derrotes seguides dels blaugrana.

Lewandowski se dirige a Lamine Yamal tras un espectacular chut con el exterior durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Sevilla

Lewandowski se dirige a Lamine Yamal tras un espectacular chut con el exterior durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Sevilla / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hansi Flick era l’entrenador del Bayern de Múnic que va endossar l’històric i oblidable 2-8 al Barça a Lisboa. Va haver de sentir una immensa satisfacció per una golejada com aquella, tan representativa i tan valuosa davant un igual, tot i que només es tractava d’una etapa en el camí, encara obert. Va acabar sent un resultat distintiu del sextet del Bayern, el segon de la història del futbol després de l’aconseguit pel Barça de Pep Guardiola el 2009.

Flick s’enfronta ara al Bayern, l’equip de la seva vida, en el qual va viure els seus millors anys d’entrenador i també de jugador. El partit més simbòlic des del punt de vista sentimental, però una altra etapa d’un camí. Amb prou feines la tercera jornada d’una lligueta que consta de vuit, un duel que no és eliminatori i es produeix a l’octubre, quan mai hi ha en joc títols. Res queda d’aquell Barça, esborrat del mapa, inexistent, a penes quatre anys transcorreguts. La prova de l’erosió que va causar aquella catàstrofe, el final d’una època. Ni Marc André ter Stegen serà sota els pals, amb la cama dreta immobilitzada, desgastat també el tendó rotular.

Un record inesborrable

Flick no va voler burxar gaire en aquell episodi ni en la desigual estadística dels duels entre els dos clubs, com si extremés la delicadesa sobre una ferida tan punyent. "El passat no compta, sinó el present, l’ara. El que va passar no influeix; només podem influir en el que pugui passar demà estant preparats per donar el màxim nivell possible", va argumentar.

No podia obviar, no obstant, la seva trajectòria en el campió alemany. "Va ser una època molt bonica, tinc un gran record d’allò, però visc un nou capítol en el Barça, on ens van acollir amb passió i afecte i on em sento molt bé", va assegurar Flick, que troba bàsicament les diferències inherents al canvi de ciutat, de país, de lliga i de col·laboradors. Però no tant en el joc. El tècnic no té condicions ni serveis. El Barça juga al que vol ell.

L’esperit futbolístic del club blaugrana no difereix gaire. Flick està en el Barça per defensar unes idees que van triomfar en el Bayern i que quadren amb la filosofia blaugrana. A Múnic també preserven un estil que perviu per sobre dels entrenadors.

"El Bayern té una manera de jugar molt dominant, amb molta pressió, amb coratge, amb possessió de pilota i ara també la té. Pot jugar contra qualsevol equip i imposar el seu estil. Sempre ha sigut així. És el seu ADN", desenvolupava Flick respecte de la nova era que ha iniciat Vincent Kompany a la banqueta bavaresa.

Preparació especial

Serà la primera vegada que el seu Barça es mesura davant un adversari tan similar i la preparació del partit és més exhaustiva. Malgrat que li hauran faltat dies al tècnic, després del duel amb el Sevilla de diumenge a la nit i una sessió de recuperació aquest dilluns.

Notícies relacionades

"Hem donat molta informació als jugadors, explicant-los quins factors poden ser decisius", explicava el tècnic, que va renunciar a qualsevol al·lusió cap al Reial Madrid, el següent adversari. El Bayern exigeix, segurament, més atenció pels negres precedents (sis derrotes seguides, quatre partits sense marcar-li un gol), però Flick insisteix que tots els compromisos són igual d’importants.

"Els anteriors partits ens han ajudat a ser aquí", va apuntar el tècnic blaugrana, al·ludint a la confiança adquirida pels seus homes victòria a victòria. Deu en 12 partits enforteixen l’ànim barcelonista i reforcen les tesis que ha imposat l’entrenador sobre la pressió avançada que exerceixen els davanters i la defensa tan avançada.