La tornada al Camp Nou no enganxa els abonats

La desafecció continua i el sorteig que hi havia previst ja no serà necessari

El termini d’inscripció per a la tornada a l’Estadi el 2025 acaba i el Barça no col·loca tots els seients disponibles entre els socis.

Las obras de reconstrucción del Camp Nou, este octubre en Barcelona.

Las obras de reconstrucción del Camp Nou, este octubre en Barcelona. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Quan la vicepresidenta Maria Elena Fort va explicar en roda de premsa els plans del FC Barcelona sobre la tornada a l’Spotify Camp Nou, va precisar que es posarien 45.000 seients disponibles entre els socis abonats per a Lliga i Copa i 40.000 per a la Champions. Si la demanda superava l’oferta, se celebraria un sorteig que valdria fins a final de temporada. Bé, acabat el termini per inscriure’s (de l’11 al 23 d’octubre), ja se sap que aquest sorteig no serà necessari. La demanda ha caigut per sota del que s’esperava i tots aquells que es van apuntar ja han rebut un correu electrònic per part del club en el qual se’ls informa que tindran seient a l’Estadi.

El club no ha volgut revelar, preguntat per EL PERIÓDICO, quantes peticions s’han arribat a fer. Tampoc què passarà amb els seients per a abonats per cobrir. O si s’obrirà un nou termini d’inscripció. Són preguntes que la presidència i la seva directiva encara han de decidir com resoldre. La situació reflecteix una desafecció social que no coincideix amb la vibrant realitat esportiva del primer equip.

La millor entrada

Qui sap si el termini s’hagués allargat uns dies més, en vista de l’exhibició contra el Bayern de Múnic, la resposta popular hauria sigut més entusiasta. Curiosament, el tancament per inscriure’s va coincidir amb la millor entrada des de l’arribada del club a Montjuïc, de 50.312 persones.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, la situació és la que és i el club ha de pensar què ha de fer amb els seients no coberts. Ja es va guardar uns milers d’entrades per posar a la venda en cada partit i mantenir greixada la capacitat de recaptació. El Camp Nou, en un retorn amb data concreta encara per determinar, tindrà capacitat per a 62.000 espectadors. Entre finals de gener i principis de març va la forquilla. La previsió de les obres és que l’estiu del 2026 sigui operatiu al 100%.

Els gairebé 18.000 socis abonats que han passat la prova de fidelitat a Montjuïc poden començar avui a procedir a la compra i triar la zona que volen al Camp Nou en obres. La resta, a partir de dilluns. Els preus dels passis oscil·len entre els 755 euros en zona de tribuna (que no estarà coberta), els 463 euros al lateral i els 260 euros a la primera graderia dels dos gols.