Un gris Girona cau a Las Palmas i s’enutja amb l’àrbitre

El gol de l’equip insular va arribar quan el conjunt de Míchel estava jugant amb 10 per la lesió muscular de Francés i encara no havia fet el canvi.

3
Marcos López

Tenia l’enfrontament controlat. Ni tan sols una rematada a porta havia firmat el Las Palmas en la primera meitat. Semblava que no hi havia perill fins que el Girona va entrar en uns minuts terrorífics, que el van condemnar a la derrota. Minuts plens de problemes d’un partit que creia seu, sense entendre per què havien anul·lat un gol a Van de Beek. "Era legal", va dir després Míchel. Però es va lesionar Francés, un altre problema muscular més, l’equip es va quedar amb 10 i llavors, aprofitant-se d’un desajust defensiu a l’estar en inferioritat, va aparèixer Álex Muñoz pel flanc esquerre de l’atac –allà hi havia d’haver Francés o el seu substitut– per marcar el primer gol de l’equip canari.

Domini sense punteria

Primer xut a porta del Las Palmas, primer gol. I únic gol per completar un inici perfecte per a Diego Martínez, el nou entrenador del Las Palmas: dos partits, dues victòries, sis punts de sis. I el treu del descens, mentre el Girona ensopega de nou, pagant, una altre cop, el seu poc gol. No va tenir eficàcia quan dominava i això li va acabar costant molt car perquè després, encaixat aquest 1-0, és com si hagués rebut una bufetada de la qual no va tenir recursos per sortir.

I això que el Girona va entrar bé en el partit, però no li va servir de res. Va entrar amb convicció i, sobretot, amb el domini gairebé absolut de la pilota. Arribats els 10 primers minuts, inclòs el gol anul·lat a Van de Beek (m. 5), els ordinadors que controlen la possessió treien fum, amb un aclaparador 76% per a l’equip de Míchel, que va introduir novetats l’onze donant descans a Yangel Herrera, a qui ni tan sols va col·locar en la segona part quan el seu equip anava perdent.

"Era un gol legal"

Míchel va fer canvis a l’onze per preservar la integritat física de Yangel i novetats tàctiques com la inclusió de Misehouy, que s’estrenava com a titular, ubicat per darrere de Miovski. Aquesta bona arrencada del Girona amb un gol anul·lat a Van de Beek va quedar després equilibrada quan el conjunt canari, que tenia el debut a casa de Diego Martínez, es va desemmandrir traient-se de sobre el domini adversari. A poc a poc, el partit s’anava equilibrant.

Fins que va aparèixer Danjuma, cada vegada més entonat per la banda esquerra, per generar perill en una doble ocasió. I no pels davanters sinó per laterals postissos, tipus Arnau, el xut del qual va ser felinament repel·lit per Cillessen. La jugada va continuar en l’àrea canària. Va aparèixer un altre lateral postís perquè mai Miguel se sap el que és per obligar l’exporter del Barça a treure una providencial mà per evitar el primer gol del Girona. Dues rematades a porta en una mateixa acció. Després, va desaparèixer en atac, sense saber que el seu drama arribaria en el tram final de la primera meitat. Va ser una successió de males notícies. Primer, la lesió de Francés; després, el gol del Las Palmas i després l’enuig monumental de Míchel, irritat perquè el quart àrbitre no va autoritzar el canvi demanat just abans. O sigui, el desastre per al Girona, que va tenir un fatídic desenllaç.

Tant li va costar recuperar-se d’aquest catàleg de l’horror que va aparèixer en la segona meitat desproveït de futbol. I, especialment, de caràcter. Se li anava escapant el partit. "Hem vist porteria però ens han anul·lat el gol, no s’entén que ho facin així. Després hem volgut fer el canvi i no ens han deixat. Hem fet un gol legal. I ens l’han tret. No hi ha explicació", es va lamentar Míchel.