Lukebakio fulmina un Espanyol sense respostes

Lluny de reaccionar després del fiasco a Bilbao, l’equip periquito va patir un altre revés a Cornellà contra un Sevilla que no havia guanyat fora de casa.

espanyol

espanyol

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Mai és bona idea deixar pensar el millor futbolista del rival. L’Espanyol ho va fer ahir i va acabar castigat per Dodi Lukeabio, l’extrem belga d’origen congolès que va comandar el triomf del Sevilla a Cornellà (0-2). El talentós futbolista va destapar la seva màgia per la gespa de l’RCDE Stadium, primer amb un excel·lent xut des de fora de l’àrea i després amb una altra fuetada amb la seva esquerra de seda. Dos golassos, dues bufetades a un Espanyol trist i sense respostes que va patir la cinquena derrota en les sis últimes jornades.

L’equip de Manolo González necessitava un cop de timó després de ser apallissat a Bilbao, on els periquitos van exhibir la pitjor imatge del curs. El tècnic havia exigit la màxima intensitat i concentració per plantar cara a un Sevilla que també venia de patir una bona pallissa en el duel contra el Barça a Montjuïc (5-1).

El conjunt de García Pimienta va ser qui va entendre millor el que requeria el partit. Manolo va recuperar Cabrera en l’eix de la defensa i va ubicar Romero a la medul·lar, mentre Puado va tornar a l’onze després de la seva lesió. El duel tenia molta transcendència i el capità periquito no se’l va voler perdre. El del planter va compartir l’atac amb el marroquí Cheddira, tan voluntariós com tosc i inoperant en les seves accions.

El Sevilla es va plantar a Cornellà amb el sarró buit de victòries fora de casa, però es va trobar amb un Espanyol espès en atac i fràgil en defensa. Lukebakio va trobar una autopista en la seva primera conducció perillosa i va clavar un xut lluny de l’abast de Joan García (m. 20). Král va estar a prop d’igualar en una acció aïllada, però el txec no va arribar a rematar per poc.

Faltava espurna al quadre català, superat al centre del camp i sense connexió entre línies. L’únic xut a porta va arribar amb una volea de Brian Oliván aturada per Nyland. Semblava que no hi hauria temps per a gaire cosa més, però Lukebakio va tornar a aparèixer per amargar els periquitos quan faltaven vuit segons per arribar al minut 45. El belga va controlar a l’àrea, va retallar cap a dins i va marcar amb l’esquerra en una clàssica jugada de l’extrem.

Penal anul·lat pel VAR

Notícies relacionades

El pols va arribar a la mitja part entre xiulets de l’afició, que esperava disfrutar del quart triomf a casa després dels aconseguits contra el Rayo, l’Alabès i el Mallorca. L’assistència (23.656 espectadors) va tornar a ser notable, però l’equip no va estar a l’altura. Manolo va agitar l’arbre abans de l’hora de joc amb l’entrada de Véliz i Romero. Després arribaria el torn de Roca i Pere Milla, però no hi va haver manera. El curtcircuit va ser total davant l’enuig de la grada.

Sense futbol ni clarividència, el perill només va arribar a pilota aturada. Un cop de cap de Véliz (m. 71) va poder ajustar les coses, però se’n va anar fora. I quan una cosa va malament, sempre pot anar a pitjor. L’Espanyoles va poder posar en el partit, però el VAR tampoc hi va ajudar a l’anul·lar un penal per mans de Gudelj (m. 77). Tot va sortir malament per a un Espanyol impotent que tampoc va inquietar en els 11 minuts d’afegit i arriba al derbi contra el Barça en les seves hores més baixes.

Temes:

Bilbao Espanyol