Martín castiga Bagnaiai somia amb el títol

El pilot madrileny, segon en una cursa a l’esprint de Tailàndia guanyada per Bastianini, supera Bagnaia i pot ser campió del Mundial acabant segon les cinc curses que queden per al final.

Martín castiga Bagnaiai somia amb el títol
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Cert, sí, encara queda molt Mundial. Massa com per llançar les campanes al vol en un esport en què intervenen 1.200 factors, o més, per poder guanyar i cantar victòria. Cert. Però el que ahir va aconseguir el madrileny Jorge Martín (Ducati) a l’acabar segon la cursa a l’esprint del Gran Premi de Tailàndia, que es va celebrar davant desenes de milers d’aficionats, per davant del bicampió Pecco Bagnaia i per darrere d’Enea Bastianini, que es va escapar tot just apagar-se el semàfor, va ser realment espectacular, brillant i, sí, gairebé, gairebé determinant.

Cert, sí. Encara queden tres curses llargues, tres GP (Tailàndia, avui a les 09.00 hores, Malàisia i València) i dues més a l’esprint (Sepang i Xest). Cert. Però, després d’aquest magnífic resultat deMarthainator (aquesta vegada amb thai de Tailàndia) i la derrota que li va infligir a Bagnaia, el títol, la possibilitat de ser campió, ja depèn de si mateix.

El bicampió de Ducati, amb aquesta derrota, va deixar escapar que el títol depengui ja únicament d’ell. Tot i que Bagnaia aconsegueixi sumar tots els punts que queden en disputa (99 punts), si Martín acaba segon aquestes mateixes cinc curses (78 punts), el madrileny del Prima Pramac es proclamarà flamant campió del món a València, per 511 punts contra 510 de l’italià. Així de clar, així de difícil.

"Sisplau, sisplau, no em parleu de números, de sumes i restes, de la possibilitat de ser campió. Queda molt, molt, i el més important és no perdre la concentració i continuar esforçant-se. Ha sigut una de les curses més dures de la meva vida"

De nou, com està sent habitual a la fàbrica Ducati, dominadora del Mundial de manera aclaparadora, les vuit Desmosedici del 2024 i el 2023 han aconseguit el mai vist, el ple absolut en la classificació de la prova de dissabte a l’esprint: no només el podi (Bastianini, Martín i Bagnaia), sinó els altres cinc llocs van ser per als altres cinc pilots de la firma de Borgo Panigale: Marc Márquez, Àlex Márquez, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi i Fabio di Giannantonio. La primera no Ducati va ser la KTM de Brad Binder, novè.

La cursa va tenir un únic líder i dominador, Enea Bastianini, la Bèstia. "Des que em vaig veure primer en el primer revolt, vaig pensar que ningú m’atraparia, perquè tornava a tenir el ritme, la velocitat i la determinació dels meus millors moments. Va ser bonic i, certament, costós, per la dura calor", assenyalava Bastianini ja al podi.

Martín, que va sortir malament, malgrat que partia des de la primera fila, se’n va anar llarg en el primer revolt de dretes, llarg i veloç, es va obrir per no tocar-se amb Bastianini, per poc arrossega en la seva tornada a la pista Márquez, que es va escapar tercer després de Bastianini i Bagnaia. El madrileny va anar recuperant posicions a un ritme esgarrifós i, per descomptat, en un traçat on no hi ha gaires punts d’avançament, se la va jugar amb Pedro Acosta, que va acabar retirant-se després de caure, Márquez i, finalment, li va fer un interior més que suïcida a Bagnaia.

Notícies relacionades

A meitat de carrera, és a dir, en la setena volta de les 13 de la prova, ja estava tot decidit. Bastianini, Martín, Bagnaia i Márquez, que va semblar que no volia ficar-se en embolics al pilotar la Ducati 2023, amb menys velocitat punta per aprofitar en les llargues rectes.

I, sí Marthainator va suportar l’intent d’atac de Pecco, que, en les últimes dues voltes, va renunciar a tot, perdent dos punts respecte a Martín i col·locant-se ja a 22 punts del sòlid líder de MotoGP. "No vaig poder fer més, m’he de conformar amb aquesta tercera plaça. Aquest dissabte Enea i Jorge eren millors i jo, no sé, em faltava alguna cosa a la moto, que no sé el que és, de veritat".