La nova vida d’Iniesta

L’excapità del Barça impulsa el projecte del FC Helsingør, un club de futbol de la Segona Divisió de Dinamarca. Mentrestant, assisteix a l’escola d’entrenadors des de les cinc del matí fins a les dues del migdia a Dubai.

La nova vida d’Iniesta
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va abandonar per uns dies la calor de Dubai. I va deixar les seves matineres classes a l’escola d’entrenadors per pujar a un avió camí del nord d’Europa. Fa tot just un mes que Andrés Iniesta anunciava a Barcelona que deixava de tenir la pilota entre els seus peus i emprenia una nova vida.

I el joc, com ell mateix va precisar llavors, continua. Ara l’excapità blaugrana s’ha submergit en aquesta aventura que el porta a ser a l’escola de tècnics des de les cinc del matí fins a les dues del migdia. I després va viatjar fins a Dinamarca per anunciar l’aliança amb Stoneweg, la plataforma d’inversió creada i fundada per Jaume Sabater fa gairebé una dècada, per gestionar i impulsar el projecte del FC Helsingør, club de la Segona Divisió danesa.

Iniesta va arribar a aquesta ciutat ubicada a 40 minuts al nord de Copenhaguen, la capital. Hi ha 40.000 habitants a la nova llar de l’exjugador del Barça, que es retroba així amb la pàtria d’un dels seus ídols de la infància. Quan era un nen, tenia dos models: un era Pep Guardiola i l’altre, Michael Laudrup. "Michael va ser un mirall per a mi. És un dels jugadors més elegants que he vist mai. Em fixava com es movia, com tocava la pilota, amb aquelles passades que donava… Va ser una cosa espectacular", va dir Iniesta.

Classes en anglès i àrab

I fins allà, fins al país de Laudrup, va arribar acompanyat de Jaume Sabater –ell va volar des de Barcelona– i de Joel Borràs, cofundador d’NSN al costat d’Iniesta. Va aparèixer a l’estadi del club minuts després que la selecció danesa s’entrenés en un camp contigu preparant el duel de divendres vinent contra Espanya a Copenhaguen. Llavors no hi havia ningú a les instal·lacions. Tan sols una dona amb els seus dos fills petits, protegits del fred, passaven de manera inesperada per la porta. Però ni es van fixar en qui baixava d’aquella furgoneta de color fosc.

Era Iniesta, acabat d’arribar de Dubai, on consumeix les primeres setmanes sense la pilota submergit a l’aula. Des de la matinada a la tarda. Classes en anglès i àrab per començar a estudiar l’ofici d’entrenador. Classes que va deixar aparcades tres dies per amarar-se del seu nou rol com a impulsor del FC Helsingør. Va arribar i va recórrer les àrees d’un club al qual dotarà a partir de la metodologia de futbol que està desenvolupant en les seves acadèmies. "És una gran oportunitat per anar coneixent el futbol d’una altra manera. He sentit el feeling del club, de la seva gent i de la ciutat. És meravellós. Volem que els jugadors que siguin aquí sentin aquest club", va explicar Iniesta.

Parlava en anglès amb Bö Bay, el CEO del club, que va exercir d’amfitrió. Després acudia al castellà quan va entrar al despatx del cos tècnic amb Pep Alomar, el que fos ajudant de Llorenç Serra Ferrer, convertit en el màxim responsable tècnic del FC Helsingør, que va ser a la Superlliga danesa el 2017.

Ara, Iniesta, de la mà d’NSN i Stoneweg, assumeix un altre rol en el món del futbol. La pilota ja no està als seus peus. I mentre es forma com a entrenador –el curset de Dubai és el primer projecte, però no serà l’últim– vol "anar pas a pas" en la construcció del seu nou lloc, ja lluny dels terrenys de joc. "És clar que som ambiciosos, però el més important és treballar amb les persones que han estat sostenint el club tots aquests anys i continuar connectats amb la comunitat local", va explicar l’excapità blaugrana.

Notícies relacionades

"Aquí el realment important són les persones. Volem treballar per desenvolupar joves talents que puguin arribar al primer equip i permetin als aficionats sentir-se representats amb l’equip de la seva ciutat. És més important que pugi un jove que guanyar un títol", va apuntar Sabater per avalar l’essència d’un projecte pioner que porta el segell d’Iniesta fins a la pàtria de Laudrup.

"¿Per què a Dinamarca? Perquè es donen les condicions adequades i perquè hem trobat les persones que ens han fet sentir còmodes. Ara ens toca treballar molt, però estem molt motivats per ajudar a portar el club al següent nivell", va argumentar l’exjugador. Ni entrenador, ni propietari, ni tampoc un inversor a l’ús… Iniesta ha triat el camí de la formació per anar construint-se una identitat que no sap encara on l’acabarà portant. Un dia estudia per ser tècnic a Dubai i al següent trepitja Dinamarca. "¿Què li dic a l’aficionat del FC Helsingør? És una gran oportunitat per poder compartir la meva passió. El somni és treballar en aquest club històric. No venim a ensenyar res, sinó a treballar conjuntament".