Futbol

Cisma pel derbi suspès

La suspensió de l’Europa-Sant Andreu de diumenge per la caiguda d’una tanca ha obert la polèmica entre el club de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona, propietari de la instal·lació, que afirma que el manteniment del camp i de les instal·lacions ha d’anar a càrrec del club.

El consistori afirma que ha invertit gairebé un milió d’euros en el Nou Sardenya

Cisma pel derbi suspès
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Podria haver sigut una tragèdia". L’Europa i el Sant Andreu encara estan abaixant pulsacions després de l’ensurt en el derbi de diumenge. Una tanca va cedir en la celebració d’un gol del Sant Andreu i va caure a sobre de fotògrafs i membres de seguretat. Ningú en va sortir ferit de gravetat, tan sols algunes contusions i ferides lleus, però el que podria haver passat espanta. Els dos clubs lamenten l’ocorregut i remarquen la necessitat d’adequar els estadis perquè no hi hagi perill. "El derbi necessita un estadi que estigui a l’altura", van remarcar ahir les dues entitats, que demanen a l’Ajuntament de Barcelona, propietari de sengles estadis (el Nou Sardenya i el Narcís Sala), que faci millores a les instal·lacions.

Àlex Vendrell, vicepresident de la CE Europa, va baixar immediatament a la gespa quan la tanca va cedir. "Em vaig trobar la cúpula del Sant Andreu i l’àrbitre al camp. Vam decidir suspendre el partit perquè els Mossos no hi podien garantir la seguretat. La tanca estava florida. La seva resistència ha anat minvant durant els 30 anys que té d’antiguitat", va explicar el directiu. A la gespa també es va desplaçar David Mordillo, director general del Sant Andreu. "Ho vam viure amb molta tensió. Quan veus que hi ha aficionats del nostre club afectats, et preocupa. Vam passar molts nervis. Estem dolguts per la imatge que es dona d’un partit tan bonic i important. Per a nosaltres, el més important és la seguretat d’aficionats i jugadors. Per sort, ha quedat en cops i contusions bastant lleus, però ens fa por pensar el que podia haver passat", va afegir Mordillo.

El Nou Sardenya es va construir el 1994 i, des d’aleshores, no s’hi han fet reformes. "Les instal·lacions són propietat del consistori i evidentment nosaltres, com a club que fa ús de la concessió, hem de fer un manteniment de l’estadi. Però les inversions estructurals han d’anar a càrrec de l’ajuntament. Les tanques publicitàries són molt antiquades, com els vestidors. Les tanques, pel que fa a la seguretat, són el més important. Fa temps que demanem els canvis", va explicar Vendrell.

Futures obres al Narcís Sala

Notícies relacionades

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, ahir tècnics de l’ajuntament van revisar la tanca i van fer inventari de les millores de seguretat necessàries. Des del consistori rebutgen que la culpa del mal estat de la tanca sigui seva. "El mateix club és el responsable de la conservació en termes de seguretat i bon estat de la instal·lació, així com del manteniment ordinari", va destacar en un comunicat. "En el marc d’aquesta relació, l’ajuntament ha invertit en els últims anys 375.000 euros per renovar la gespa, el 2022, i 330.000 € en l’enllumenat, el 2021; i també ha invertit a millorar oficines, vestidors i grades (150.000 €)".

Des del consistori afegeixen que el Narcís Sala també serà reformat amb unes obres que començaran el primer quadrimestre del 2025 per canviar les baranes El partit va ser suspès a l’inici de la segona part, però encara no se sap quan podrà reprendre’s.