Florentino obre la porta a la SAD
El president del Reial Madrid estudia convertir l’entitat en una societat anònima i valora el club "en més de 10.000 milions d’euros". El mandatari confirma que es convocarà una assemblea per decidir la nova estructura i la decisió se sotmetrà a referèndum.
Més enllà del soroll provocat per les bravates contra la UEFA i la FIFA, els desafiaments a LaLiga de Javier Tebas, i l’optimisme generat per la Superlliga després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea contra el monopoli de la UEFA, Florentino Pérez va obrir ahir la capsa de Pandora al confirmar a l’assemblea de socis del Reial Madrid que estudia la possibilitat de transformar el club blanc en una societat anònima esportiva.
Ho va fer de puntetes, sense verbalitzar aquest model societari, i balbotejant quan mirava de dibuixar als presents el futur imminent del Reial Madrid. "El nostre club ha de tenir una estructura organitzativa que ens protegeixi com a institució i com a propietaris del Reial Madrid. Es convocarà una assemblea per decidir la nova estructura del club i la decisió final se sotmetrà a un referèndum. No tinguin cap dubte que farem tot el que sigui necessari perquè aquest club continuï sent dels seus socis", va apuntar enmig del discurs el dirigent.
Pérez va insistir entre aplaudiments: "Farem tot el que sigui necessari perquè aquest club continuï sent dels seus socis, com ho ha sigut en els nostres 122 anys d’història. En definitiva, perquè ningú pugui treure’ns el nostre patrimoni econòmic".
Fa alguns mesos que el president blanc treballa amb bancs i advocats de la seva total confiança com és el cas de Key Capital i Clifford Chance, que casualment són també els seus socis en l’aventura de la Superlliga, per reformar els estatuts.
"Els confirmo que portarem a aquesta assemblea una proposta de reorganització societària del club que, amb claredat, asseguri el nostre futur, ens protegeixi de les amenaces que patim i, abans que res, garanteixi que els socis siguem propietaris de veritat del nostre club, propietaris reals del nostre patrimoni econòmic i de ple dret", va explicar el mandatari més endavant.
El dirigent, a més, va revelar que el Reial Madrid va forçar un consens del PSOE i del PP per frenar una esmena en l’última reforma de la llei de l’esport que "hagués suposat l’expropiació". "Hauria suposat robar-nos el nostre patrimoni. Per això convocarem un referèndum en què serem els socis els que diguem si volem seguir d’una manera o d’una altra. El patrimoni continuarà sent nostre", va insistir.
Disparar el valor del Madrid
Posteriorment, en la roda d’intervencions de socis, responent a una consulta, va comentar, sense donar-li importància, una dada molt rellevant: "Diuen que el nostre patrimoni ronda els 7.000 milions d’euros, tot i que jo crec que supera els 10.000". Pérez posava així preu per primera vegada en públic al valor del Reial Madrid, que haurà de ser repartit entre els 95.612 socis que passarien a ser accionistes. Una xifra que sembla inflada voluntàriament al ser molt més gran de la que es parla al mercat.
En l’assemblea, Florentino també va advertir: "Si hem demanat 1.100 milions d’euros per fer l’estadi (concretament 1.136), comptem amb els ingressos futurs. Però si pel camí hi ha una llei que ens treu els ingressos comercials per donar-los a LaLiga, llavors l’estadi se’l queden els bancs. Em mataré perquè els ingressos econòmics del club siguin per al Reial Madrid".
La idea de Pérez és escometre una reforma estatuària que habiliti el club a implantar un model en què es permeti l’entrada de grans inversors, sota la figura de socis comanditaris (posen capital sense accedir a la gestió) o com a capitalistes en una societat anònima esportiva clàssica, ja sigui a través d’una sortida a borsa o sense necessitat d’això per evitar generar incertesa.
Sense noms
Florentino no ha volgut posar nom a aquest pas perquè una de les promeses que va fer a l’arribar a la presidència del Reial Madrid el 2004 és que sota el seu mandat el club mai es convertiria en una SAD, una cosa a la qual ara obre la porta trencant la seva promesa.
Notícies relacionadesEl que manté contra vent i marea és que "el Reial Madrid continuarà sent dels socis". I per això podria adoptar com a mesura intermèdia que la Fundació Reial Madrid pogués assumir el rol de Consell d’Administració en la societat anònima, reservant-se el dret d’autorització en les operacions que tinguin a veure amb aquestes accions. I s’ha de recordar que el mateix patró vitalici de la Fundació és Florentino.
El president del Reial Madrid va lloar la seva gestió: "Estem vivint una nova època daurada, amb 56 títols en 14 temporades. La llegenda del Reial Madrid s’ha engegantit en els últims anys en un context socioeconòmic molt complicat. Treballem perquè sigui un exemple de gestió esportiva i econòmica i som el primer equip del món en superar els 1.000 milions d’euros d’ingressos al món. Som la marca més valuosa del món de l’esport".
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Claverol i "la millor feina del món"
- Patricia Franquesa: "Quan pateixes una sextorsió penses que no s’acabarà mai"
- Junqueras i la polèmica dels cartells aviven el debat a ERC
- Aldama creu que Rubiales el va trair al pujar l’Andorra i no el seu Zamora
- Sánchez aplana els Pressupostos i allunya una remodelació del Govern