Luis Enrique és la llet
L’entrenador del PSG l’ha fet grossa de nou, una vegada més. No, en aquesta ocasió no té res a veure amb el futbol sinó amb un aliment bàsic, molt nutritiu, fonamental a molts països.

Luis Enrique en la escena del documental de Movistar Plus+ en la que rechaza la leche. /
Pot ser, és més, n’estic convençut, que mai un documental tan personal i elaborat amb la intenció de fer, sens dubte, el soroll més gran possible, més propi d’un streamer, d’un influencer, que d’un entrenador de futbol, va tenir un titular més enginyós i adequat que el dedicat al tècnic asturià Luis Enrique. Aquest afegitó de "no en teniu ni puta idea", dirigit, dedicat, als altres, als seus crítics, ha complert la funció de bumerang. Qui no sembla tenir ni puta idea del que diu és Luis Enrique.
L’actual míster del PSG acaba de sumar, gràcies a una de les moltes escenes del seu documental, un nou front a la seva llista de declaracions polèmiques: la seva croada contra el consum de llet. El tècnic, que arriba a qualificar la llet de "mata-rates", defensa la seva tesi amb un dels arguments més vells (i falsos) de la història: "¿Des de quan un animal pren llet després de desmamar-se?". I, no només això, fanfarroneja que a casa seva "no es pren llet, només la tinc per als convidats".
De la llet i els seus derivats lactis viuen, a Espanya, milers i milers de famílies. És evident que no té sentit i, sobretot, cap base científica –"ni existeix ni existirà, al contrari", assenyala el doctor Valentí Puig Divi, digestòleg de la Corporació Sanitària Parc Taulí, a l’Hospital Universitari de Sabadell– recomanar que no es consumeixi llet.
Marta Hernández, directora de Qualitat i Nutrició de Central Lletera Asturiana, que reuneix ni més ni menys que 7.000 ramaderies familiars de tota Espanya, considera que "existeixen mites recurrents en relació amb el consum de llet que no s’ajusten a la realitat, al mancar de tot fonament científic. Dir que cap altre animal consumeix llet després de desmamar-se és una afirmació que denota un total desconeixement de la persona que l’emet".
Hernández recorda que "el comportament dels humans a l’hora d’alimentar-se no té res a veure amb el dels animals, una cosa que, sincerament, és una obvietat. El que sí que està demostrat científicament és que la llet és un aliment que té un perfil nutricional equilibrat i que destaca per ser una excel·lent font de proteïnes d’elevat valor biològic". I li recorda al tècnic asturià que, a més, té a les seves mans a bona part dels millors futbolistes europeus, que "la llet és la principal font dietètica de calci, no només pel seu elevat contingut d’aquest mineral (fonamental per reforçar els ossos), sinó també per la seva alta biodisponibilitat. Per tant, la llet és un aliment bàsic nutricionalment complet i equilibrat".
Notícies relacionadesBarbaritat
El doctor Puig Divi, un dels millors digestòlegs d’aquest país, es posa les mans al cap al sentir les paraules de Luis Enrique. No dona crèdit a tal barbaritat. "Em sembla una tremenda imprudència recomanar a la gent que no prengui llet, una barbaritat. Miri, si, de sobte, ens veiéssim obligats, cosa que no passarà, a escollir, a receptar un sol aliment, un de sol, escolliríem, sens dubte, la llet". És evident que cada u és lliure d’alimentar-se com, quan i amb els productes que desitgi, però no hauria de pretendre estendre els seus hàbits a la resta de la població.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Com evitar les trucades ‘spam’ Ni respondre ni bloquejar el número: això és el que has de fer per acabar amb les trucades ‘spam’ per sempre
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Setmana Santa Els Bombers encadenen 13 rescats a la muntanya en poc més de 24 hores