Carmen Weiler ja lluita amb les millors del món

L’espanyola nascuda a Bangkok i que entrena als Estats Units acaba cinquena en la final del 200 esquena davant de Regan Smith i Summer McIntosh.

Carmen Weiler ja lluita amb les millors del món

Lavandeira Jr

2
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Carmen Weiler (Bangkok, Tailàndia, 2004) mostrava ahir un tímid somriure i dedicava un gest carinyós a la càmera abans d’afrontar la final del 200 esquena dels Mundials de piscina curta de Budapest, prova que confirmaria la il·lusió desenvolupada al seu costat. Va acabar cinquena (2:02.26, a una dècima del rècord d’Espanya que havia batut al matí en les sèries, deixant enrere la marca de Duane da Rocha el 2011), però es va demostrar a si mateixa que les més grans ja no queden tan lluny.

El seu ímpetu, des d’un carril tres en el qual quedava tancada entre la nord-americana Regan Smith (portentós rècord del món amb 1:58.04) i Summer McIntosh (1:59.96, rècord mundial júnior), li va permetre arribar als 100 primers metres en disposició de lluitar per les medalles. Malgrat que els últims girs se li van fer més llargs, Weiler no va perdre mai la compostura. I va finalitzar una participació a Budapest en la qual ha trencat vuit rècords d’Espanya (quatre d’individuals, un en els 50 esquena, dos en els 200 esquena i un en el 200 esquena), a més d’acabar setena en l’altra final que va disputar en la ràpida piscina del Duna Arena, la del 100 esquena (la prova en la qual va quedar novena en els Jocs).

Weiler, filla d’una valenciana i d’un alemany, nascuda a Bangkok i criada a Singapur, ha evolucionat molt sota la tutela, en la Universitat de Virgínia, de Sergi López, bronze a Seül 88 en 200 braça, quart a Barcelona 92. Weiler, estudiant de Biologia, ja va aconseguir ser campiona d’Europa júnior el 2021 en els 100 esquena.

Notícies relacionades

Aquesta nova era de la natació espanyola sota el comandament de Santi Veiga, que ha assumit el repte de girar full a l’etapa britànica arran de la sortida, després dels Jocs de París, de Sean Kelly, està servint perquè els joves comencin a demostrar la seva vàlua. Emma Carrasco, de 18 anys, va quedar vuitena en una final de 400 estils en la qual es va mantenir en bones posicions fins a mitja carrera; en el relleu mixt del 4x100 estils, els espanyols havien acabat sisens a la final de dissabte; i, és clar, el tarragoní Carles Coll (23 anys) –també entrenat per Sergi López a Virgínia– va aconseguir un històric or mundial en el 200 braça divendres passat. El periple hongarès permet intuir certa restitució després de la decepció olímpica a París.

Moltes de les estrelles que van deixar passar aquest Mundial de piscina curta –sempre mirada amb recel– potser es devien regirar al veure com els rècords del món (30) i els xecs de 25.000 dòlars s’han anat succeint. El nord-americà Luke Hobson va sorprendre batent el seu rècord del món del 200 lliure (1:38.61). I la nord-americana Gretchen Walsh va aconseguir set ors i va atrapar ahir també els rècords del món en els 50 lliures (22.83) i el relleu mixt del 4x100 (3:25.01), l’onzena marca mundial (nou individuals) que batia en els campionats. I tot això amb un somriure lluminós al veure’s com la millor velocista del món: "He vingut a passar-m’ho bé".

Temes:

Bangkok Budapest