MUNDIAL DE NATACIÓ
McIntosh deixa enrere el temps de Mireia Belmonte
La prodigiosa canadenca de 18 anys arrabassa a l’espanyola l’última marca mundial que conservava en la seva carrera, la dels 400 estils en piscina curta.
Summer McIntosh, la prodigiosa adolescent de 18 anys que vola cap a la llegenda, amb prou feines va arronsar les celles quan li van preguntar per les seves contínues gestes, assumint que la glòria també pot ser rutinària. Tot i que el que va aconseguir la canadenca en aquesta piscina del Duna Arena de Budapest, on els nedadors són cometes, va fregar els límits de la lògica. McIntosh, que ja venia de guanyar tres ors i una plata als Jocs Olímpics de París, va arrabassar a Mireia Belmonte l’últim rècord que defensava en la seva carrera, el dels 400 estils en piscina curta. Va superar en tres segons i mig (4:15.48) la marca mundial que va aconseguir Belmonte a la Copa del Món d’Eindhoven del 2017. La nedadora de Badalona, que als 34 anys insisteix a allargar la seva carrera, veu com el temps ja no és seu.
Durant aquest Mundial de piscina curta, que està passant a la història de la natació per l’absurd registre de rècords del món (ja en són 25, versus els 23 del 2014), McIntosh, que al contrari que altres estrelles va decidir no deixar passar l’oportunitat, ja ha batut tres marques mundials. De fet, dijous ja havia esborrat Mireia d’un altre rècord llegendari, el dels 200 papallona que l’espanyola havia conservat durant deu anys amb el seu 1:59.61 (la canadenca el va deixar en 1:59.32). McIntosh també va aconseguir el rècord del món dels 400 lliures en piscina curta dimarts passat (3:50.25), en aquest cas superant en 1.05 segons el registre de la xinesa Bingjie Li del2022.
McIntosh, amb l’or en la final dels 400 estils al coll, continuava somrient poc al podi. Amb posat de robot, com si fos una màquina perfecta feta per lliscar a l’aigua sense que les emocions la torbin.
Molt més emocional és la catalana de 18 anys Emma Carrasco, que es va deixar la vida a la mateixa final des del carrer vuit. La nedadora del Club Natació Sant Andreu va acabar en vuitena posició (4:31.18) en una prova en què va acabar pagant en els dos últims tombs la seva extrema valentia, ja que a l’equador de la final va nedar fins i tot a la quarta plaça. Carrasco, en qualsevol cas, ha donat prou mostres en aquests mundials que serà una de les peces capitals en aquesta nova era de la natació espanyola, després del fiasco del pla britànic i el pobre paper en els últims Jocs Olímpics.
Una bona alegria es van endur els integrants del relleu mixt 4x100, que van batre el rècord d’Espanya de la prova (3:35.52). Carmen Weiler (esquena), Carles Coll (braça), Mario Mollá (papallona) i María Daza (crol) van obtenir una destacadíssima sisena posició, per davant d’Itàlia i els Països Baixos.
Un altre dels grans protagonistes de la penúltima jornada dels mundials va ser, evidentment, Jordan Crooks. El velocista de 22 anys de les illes Caiman, abanderat olímpic a París, va superar dues vegades la marca mundial dels 50 lliures en piscina curta: la segona, a la semifinal. Estratosfèric. Ja és el primer nedador de la història a baixar del mur dels 20 segons (19.90) en la distància.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034