El partit de Montjuïc

Sorg surt de l’ombra de Flick

L’entrenador del Barça comença a complir avui el seu càstig davant el Leganés. Encara dolgut per la seva sanció, que accepta i assumeix, va demanar que hi hagi igualtat de criteris entre els àrbitres. I sent absoluta confiança en la direcció del seu ajudant, que ja va exercir de primer amb la selecció alemanya dos partits. Com farà ara.

Sorg surt de l’ombra de Flick
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hansi Flick no sap què és dirigir l’equip des de la grada i Marcus Sorg sí que sap què és manar l’equip des de la gespa. El primer entrenador del Barça complirà el primer dels dos partits de sanció en alguna cabina de Montjuïc, amb els seus assistents, sense poder comunicar-se amb la plantilla des que marxin de l’hotel. El segon entrenador s’estrenarà davant el Leganés exercint de cap en una funció que no és nova per a ell.

Marcus Sorg, 58 anys, nascut la vigília de Nadal de 1965 a Ulm, Alemanya, enginyer per estudis, entrenador per vocació, va assumir abans la màxima responsabilitat d’un equip. Eventualment, com avui a Barcelona.

Sorg va substituir Joachim Löw a la selecció germànica per un accident del tècnic titular que li va impedir preparar i dirigir la Nationalmannschaft en dos partits classificatoris per a l’Eurocopa del 2020. L’Alemanya de Sorg va guanyar Bielorússia a Borisov (0-2) i va golejar Estònia a Mainz (8-0) el juny del 2019. Cinc anys més tard, prendrà decisions contra el Leganés i l’Atlètic, el parèntesi de càstig que empresonarà Flick en una cabina de Montjuïc.

La mateixa feina

"No em veig en el paper de seleccionador nacional", va dir Sorg quan va haver d’acudir a les rodes de premsa per l’absència de Löw. Va afirmar a la premsa del seu país que no sentia cap vertigen: "Bàsicament és el mateix que treballar amb altres equips. L’única diferència és que estàs tractant amb els millors futbolistes del món". Un cop passada l’experiència, va tornar encantat a l’ombra. "No necessito l’estatus de celebritat", va dir al Hamburger Abendblatt. Fins avui, quan les càmeres el retrataran a la banda de Montjuïc. Els teleobjectius ja el buscaven ahir.

Löw avalava la candidatura de Sorg com el seu successor, juntament amb Stefan Kuntz, un altre assistent. Oliver Bierhoff, el director esportiu de la federació alemanya, va afirmar: "Amb Marcus Sorg tenim un entrenador de pura sang que ha contribuït a la recuperació en les últimes setmanes". Ja havia sigut el seleccionador sub 19 campió d’Europa el 2014 amb les promeses d’aquella època, Joshua Kimmich entre elles. La federació, no obstant, va escollir Flick com a seleccionador, que el va mantenir al seu costat. I l’ha mantingut en la seva aventura barcelonista.

"Marcus és un entrenador amb molta experiència. En sap molt de futbol, confio totalment en ell, compta amb la meva confiança i té la qualitat per gestionar això", va explicar Flick, més dolgut per haver sigut castigat que per haver de relegar la seva funció en el seu ajudant, a qui va conèixer quan tots dos treballaven a la federació.

Avui, abans de sortir de l’hotel, dictarà l’alineació i cedirà la direcció del partit a Sorg. Flick va anunciar la reaparició de Ronald Araujo, que debutaria després d’haver estat sis mesos lesionat. El tècnic pressentia la idea d’introduir un parell de canvis per refrescar l’onze titular que ha repetit en els dos últims partits.

Araujo reapareixerà

Notícies relacionades

Cinc dies després, Flick va reflexionar sobre la sanció. "La meva reacció no va ser tan exagerada", deia. "És una lliga diferent de la que estava acostumat i ja m’he emportat la meva vermella, dos partits de sanció i ho accepto", reconeixia, abans de requerir: "L’únic que vull és que els àrbitres xiulin de la mateixa manera en tots els partits i decideixin el mateix amb tots els equips, no només amb el Barça".

El sentiment de Flick niava en la sensació d’haver sigut un mal exemple per als seus jugadors. Des de principis de temporada, els exigeix un comportament correcte i que "no gastin energia" en els àrbitres. "Sempre els dic que, si pensem que l’àrbitre no ha pres una decisió correcta, l’hem d’acceptar i començar a jugar millor", va explicar, entre el consell i l’ordre.