El CSD comprèn el Barça
El Consell Superior d’Esports veu amb bons ulls concedir la inscripció cautelar a Dani Olmo i Pau Víctor per als pròxims tres mesos, tot i que continua estudiant les 52 pàgines i més de 60 documents de les al·legacions del Barça.
El Consell Superior d’Esports (CSD) va començar ahir a estudiar les 52 pàgines i més de 60 documents que va entregar el Barça perquè tant Dani Olmo com Pau Víctor puguin tornar a ser inscrits de manera cautelar. I segons va avançar ahir la cadena SER l’organisme governamental donarà el sí al club blaugrana, tot i que fonts del CSD van afirmar ahir a EL PERIÓDICO que la mesura esmentada encara "no està decidida" i que els serveis jurídics encara treballaven en el recurs blaugrana.
Si es confirmés el dictamen favorable per al Barcelona, que es podria produir aquesta mateixa setmana, tant Pau Víctor com Dani Olmo podrien fins i tot estar a disposició de Hansi Flick per disputar una hipotètica final de la Supercopa d’Espanya diumenge vinent a Jidda.
En qualsevol cas, la mesura del CSD seria temporal. Li serviria, això sí, per guanyar temps per estudiar en profunditat durant un termini de fins a tres mesos el cas. Seria llavors quan el Consell Superior d’Esports emetria una resolució definitiva.
Les informacions se succeïen amb Joan Laporta i l’expedició blaugrana ja a Jidda, ciutat de l’Aràbia Saudita. Toca competir una altra vegada per una Supercopa d’Espanya. Pero és fàcil imaginar que el president del Barça canviaria gustosament el títol per aconseguir la inscripció de Dani Olmo i Pau Víctor, la crisi que ha desgastat la seva figura i la seva manera de gestionar el club com mai abans.
Laporta, els jugadors i Hansi Flick es troben ara en una situació de tensa espera, pendents del CSD. El club va reclamar ahir mesures cautelaríssimes. Una puntada de peu cap endavant que en el club de la improvisació se celebraria amb magnificència. Aquesta és l’última via esportiva que li queda al Barça abans d’acudir a la justícia ordinària.
L’ansietat dels futbolistes
Els dos jugadors van viatjar amb l’equip al país saudita, per si una resolució favorable permetés a Flick comptar-hi. De l’ansietat amb què viuen Olmo i Víctor aquesta situació va informar-ne Raphinha en roda de premsa des de Jidda. "És una situació complicada. Per a ells i per a nosaltres, també". I quan li van preguntar si creu que al Barça li costarà convèncer possibles fitxatges, va dir una frase sincera. "Si jo estigués en un altre club i veiés la situació de Pau i Dani, segurament m’ho pensaria". Però de seguida va afegir el que tocava: "Quan jo vaig fitxar pel Barça sabia la situació que hi havia al club i vaig esperar fins a l’últim moment i no em penedeixo de res". Potser producte d’aquesta sinceritat, Laporta va baixar a la gespa a parlar amb el capità abans de l’entrenament.
En cas que es confirmessin les mesures cautelars, el Barça aconseguiria canviar el pas. L’últim revés va arribar el 4 de gener quan LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol van rebutjar a l’uníson la petició del Barcelona de reinscriure els dos jugadors després de ser esborrats de la competició. La normativa no permet que un club inscrigui dues vegades un jugador que ha causat baixa en una mateixa temporada. El Barça defensa que l’esperit de l’articulat no incumbeix els casos d’Olmo i Pau Víctor, ja que no va ser el club el que va arrabassar la fitxa federativa als dos futbolistes.
Tant la patronal de clubs com la Reial Federació Espanyola de Futbol van considerar llavors que el Barça no havia presentat a temps –el límit va concloure el 31 de desembre– tota la documentació sobre la cessió de l’explotació de les llotges VIP del nou Camp Nou a uns misteriosos fons de Doha i Dubai a canvi d’uns 100 milions d’euros. No va arribar fins al dia 3, però ha permès, això sí, que el club pugui tornar a la regla de l’1:1 quant al límit salarial per primera vegada en molts anys.
Notícies relacionadesEl focus, això sí, està posat en José Manuel Rodríguez Uribes, màxim mandatari del CSD.
Ajornat el vot de censura
La intenció de Jordi Farré, precandidat a les presidencials del Barça, d’activar ahir mateix un vot de censura contra Joan Laporta i la seva junta va quedar ajornada fins un altre avís. Ha convocat per avui una roda de premsa junt amb Marc Cornet, exmembre del grup d’opinió Seguiment FCB, per aclarir l’estat d’una acció que va disgustar l’amalgama de plataformes que componen l’oposició, que consideren que no és el moment idoni.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Els assassins de Samuel Luiz, condemnats a entre 10 i 24 anys de presó
- "Aprenen a confiar i a viure"
- Catalunya congela les acollides especials per a nens maltractats
- Junts mira de frenar els canvis a batxillerat amb iniciatives legislatives
- Illa demana quatre anys per millorar l’educació a Catalunya