Judici del cas rubiales
L’excap de premsa denuncia que li van parar "un parany"
Patricia Pérez, que treballa a la federació, va explicar que la van tancar en un despatx on hi havia vuit persones, entre elles el seleccionador De la Fuente.
La que va ser cap de premsa de la selecció durant el Mundial, Patricia Pérez, que ara encara treballa al departament de comunicació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), però en un altre lloc, va qualificar de "parany" la reunió que va mantenir al despatx del seu llavors president, Luis Rubiales, en presència de set persones més, entre les quals es trobava l’actual seleccionador de futbol masculí, Luis de la Fuente, el testimoni del qual està previst per avui. En la trobada, segons la testimoni, li van facilitar les respostes que havia de donar per a l’informe d’integritat obert sobre els fets ocorreguts.
"Em rep Enrique Yunta i em diu que el president em demanarà que truqui a Hermoso i [Alexia] Putellas, i li dic que no", va explicar la testimoni, que va relatar que en la trobada mantinguda al despatx de Rubiales hi havia vuit persones més, entre les quals no hi era el director del Departament d’Integritat [llavors Miguel García Caba], que era en realitat amb qui se li havia dit que havia de parlar per a l’elaboració de l’informe que es va obrir per exculpar Rubiales.
"Caba no hi era i em diuen que estigui tranquil·la, que estem en família i que he d’ajudar-lo", que situa en la reunió "Pablo García Cuervo [exdirector de Comunicació de la RFEF], Enrique Yunta [actual director de comunicació esportiva], Javier López Vallejo [coordinador del Departament de Psicologia], Chema Timón [exdirector de gabinet de Rubiales], el seu pare, un amic íntim de la infància i Luis de la Fuente". La testimoni va puntualitzar que l’exdirector de Relacions Institucionals Antonio Gómez-Reino "hi entrava i sortia".
Al ser preguntada per la tinenta fiscal de l’Audiència Nacional, Marta Durántez, sobre si en els 13 anys que feia que treballava a la RFEF alguna vegada havia acudit al despatx del president, Pérez va contestar que no, i va puntualitzar que hi va estar tres hores i que pretenien que firmés una declaració sobre els fets per a l’informe d’integritat que prèviament ja havien redactat.
La ironia del jutge
Després, Durántez la va interpel·lar sobre si "hi havia alguna possibilitat" que algun dels vuit integrants de la RFEF que era en la reunió "no s’estigués assabentant de res del que estava passant allà", ja que redactaven les respostes que pretenien atribuir a la testimoni en l’expedient d’integritat. Pérez va respondre: "Hi havia converses simultànies mentre passava això, però em costa creure que no se n’estiguessin assabentant".
El jutge va frenar les preguntes que entenia que sortien de l’objecte del judici, com les relatives a l’informe d’integritat i a les suposades conseqüències que podia portar a Hermoso la seva negativa a participar al vídeo "per treure ferro" al petó. Per frenar l’interrogatori, el jutge no va dubtar a utilitzar la ironia i dir a l’advocat que exerceix l’acusació en nom d’Hermoso que, si li semblava, li donava la sentència a la testimoni perquè la redactés.
La directora de Futbol Femení, Ana Álvarez Mesas, va declarar que Rubiales li va clavar "una forta reprimenda" per no haver parlat amb la jugadora en relació amb el petó. L’acusat va acudir a ella per fer que la jugadora sortís del vestidor, on li va demanar que gravés un vídeo dient que havia sigut un petó consentit, i després, que baixés de l’autobús perquè parlés amb premsa.
Al ser preguntada sobre com va baixar Hermoso de l’autobús en el qual viatjava a l’aeroport per tornar a Espanya, si ho va fer de forma precipitada, la testimoni va assegurar que no ho sabia. "En el moment en què para l’autobús, també rebo una forta reprimenda del president perquè no havia parlat amb Hermoso".
Al baixar del bus, els responsables de premsa li van mostrar el comunicat que havien preparat per reaccionar al petó en nom seu. L’excap de premsa de la selecció també va relatar que abans de muntar-se a l’avió, Hermoso estava "cansada" i que va considerar que ja l’havien "molestat", i per això va entendre que comentés que era l’últim que faria i que acabés despatxant el comunicat que s’anava a emetre en nom seu amb un "feu el que vulgueu", al comunicat de premsa que s’havia d’emetre en nom seu.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Cultura popular La Candelera riu a Catalunya: això és el que passarà amb l’hivern
- Telecomunicacions El Govern llança el seu pla per portar la fibra òptica pública a tot Catalunya: 100 milions d’inversió i 1.400 km més de cable aquest any
- Pisos turístics Gonzalo Bernardos té el culpable de dinamitar el mercat de l’habitatge: «Mirar cap a un altre costat…»
- Carta d’Albert Ollé El propietari de la Casa Orsola, fart de les crítiques: «Acabaré venent la finca»
- El sector espanyol del vi apunta al Mercosur i a Mèxic com a pla b
- Causa judicial El jutge Hurtado deriva les queixes de García Ortiz a un jutjat ordinari
- Una investigació Viatge al centre del cas de González Amador
- Diana Morant: "A mi ningú em va posar a dit i jo no posaré a dit ningú"
- Junta directiva del PP Feijóo es reivindica després del gir de les pensions i carrega contra Vox
- Crisi a Castella i Lleó García-Gallardo dimiteix per "discrepàncies" amb Abascal