LA SITUACIÓ BLAUGRANA
Flick aplana la pujada a Montjuïc
El futbol atractiu i ofensiu del Barça ha provocat un substancial augment d’assistència a l’Estadi Olímpic respecte a la temporada passada. I per la casa de lloguer de l’equip blaugrana encara no ha passat el Madrid ni s’han vist les cites decisives europees.

Los jugadores del Barça celebran el 2-0 a la Real Sociedad marcado por Marc Casadó en Montjuïc. /
No se sap quan estarà obert el Camp Nou, però el Barça de Flick ha aconseguit que aquesta temporada pugi molta més gent a Montjuïc gràcies a aquest futbol espectacular, ofensiu i atractiu que captiva l’aficionat. No hi ha ni tan sols un termini fixat per la directiva de Joan Laporta per al retorn al nou estadi perquè s’han anat esfondrant totes les previsions que s’havien autoimposat. I, mentrestant, la mitjana d’espectadors ha pujat en 4.374 aficionats més en cada partit.
A l’espera que s’obrin les portes del nou temple –havia de ser el novembre de 2024; després el gener de 2025; més tard el febrer... i ara es desconeix quan serà–, el Barça de Flick ha aplanat el camí cap a la muntanya olímpica de Montjuïc. I resulta molt més agradable, per més que avui, i coincidint amb el duel amb l’Osasuna (21.00 h) la mobilitat es compliqui encara més ja que hi ha dos concerts pràcticament a la mateixa hora: Rels B, al Palau Sant Jordi, i Trueno, a la sala Sant Jordi Club.
Sense grada d’animació
Avui, per tant, Montjuïc està molt més a prop que fa un any, malgrat que encara no ha passat el Madrid per la casa de lloguer blaugrana. En aquesta temporada, l’assistència ha crescut fins a rebre en aquests primers 18 partits gairebé 80.000 persones més, demostrant la connexió emocional que ha teixit el grup del tècnic alemany amb l’afició, malgrat que pel camí s’ha perdut fins i tot el calent factor de la grada d’animació. El desacord entre els grups que formaven aquest sector i la junta de Laporta continua sense trobar cap solució, malgrat mesos de negociacions.
Des de la visita del Brest (el 26 de novembre) no hi ha rastre d’aquest focus d’animació perquè el club va denunciar "un incompliment dels grups que formen part de les obligacions que tenen assumides". O sigui, 10 partits consecutius sense aquests aficionats. Però la mitjana respecte a la passada temporada ha augmentat en 4.374 espectadors més per partit. El Barça de Flick ha portat l’espectacle a la muntanya olímpica, capaç de firmar fins a nou golejades. O sigui, el 50% dels partits que ha jugat en aquesta llar de prestat on no hi ha la química del vell Camp Nou, dominat el recinte en molts moments pel silenci ja que no hi ha una atmosfera festiva. Malgrat tot, l’equip blaugrana ha anat aplanant, a poc a poc, aquesta ingrata ascensió cap a la muntanya olímpica.
Abans semblava una ruta més aviat inhòspita; ara, en canvi, és molt més accessible. Es veuen molts més gols (de moment, 56) que en la temporada passada (42), on les victòries per la mínima –fins a 10– es convertien en una cosa rutinària en contrast amb l’actual (4).
Notícies relacionadesLínia estable i ascendent
L’espectacle està assegurat amb un Barça que ha reunit 813.118 aficionats en aquests set primers mesos de la temporada, mantenint una línia d’estabilitat i, alhora, ascendent, que no tenia abans. El club, això sí, no pot pal·liar el fet que ha deixat d’ingressar –gairebé 100 milions d’euros– des que va abandonar el vell Camp Nou per les obres. Però, a diferència del curs passat, l’aforament ha anat creixent amb tan sols un partit (el 0-1 contra el Leganés) per sota dels 40.000 espectadors, una cosa que va passar fins i tot en vuit ocasions amb l’equip que llavors estava dirigit per Xavi. Fins a l’actual rècord d’assistència, amb motiu del Barça-Bayern, amb 50.312 espectadors, és superior al Barça-Madrid (50.112, l’octubre 2023).
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- El germà de Mercè Camprubí, des de Nova York: "Van marxar junts i amb un somriure a la cara"
- Miguel Bosé: "No soc ‘woke’, no soc beneit, ni ho seré mai"
- A Horta-Guinardó El cost per reparar una caldera deixa sense aigua calenta una guarderia pública de Barcelona
- Accident mortal Moren dos motoristes al xocar amb un cotxe que va envair el carril contrari a Riudarenes
- Festa d’inauguració Barcelona culmina el parc de Glòries amb l’estrena de la seva plaça central el 26 d’abril