LA SITUACIÓ ECONÒMICA BARCELONISTA

Perillen els 100 milions dels seients vip del Barça

L’auditora del club no hauria validat que es computés el nou ingrés, ja sota sospita per LaLiga i clau per fitxar a l’estiu.

Perillen els 100 milions dels seients vip del Barça
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La situació econòmica del FC Barcelona torna a fer un tomb. En l’anomenat Estat financer intermedi, l’informe sobre la situació dels comptes que han de complimentar tots els clubs davant LaLiga a aquest punt de la temporada, queden en entredit els 100 milions d’euros per la venda de 475 llotges vip del futur Camp Nou. Segons va publicar El Confidencial, el Barça hauria prescindit de notificar l’esmentada quantitat.

Aquest raig de diners va permetre inscriure, malgrat l’oposició de LaLiga, els jugadors Dani Olmo i Pau Víctor gràcies a una de cautelar del CSD, el qual s’ha de pronunciar abans de dilluns de manera definitiva sobre l’assumpte. Sense aquests 100 milions, el Barça tornaria a quedar-se sense límit salarial per fitxar i inscriure nous jugadors a l’estiu. A preguntes d’aquest diari, el FC Barcelona va evitar ahir fer comentaris.

Sobre aquests ingressos ha planejat l’ombra de la sospita des del principi. El mateix Javier Tebas s’ha encarregat de propagar els dubtes. Cal recordar que Laporta va concedir un paquet de les llotges vip a la societat Forta Advisors Limited, instrument d’inversió qatariana de la família Al-Thani, i l’altre, el majoritari, de 70 milions, a New Era Visionary Group, del moldau Ruslan Bîrlădeanu, l’empresa del qual es va constituir amb tot just 3.000 euros de capital social. Tebas no es creu que New Era pugui suportar una inversió així.

Final a la regla 1:1

La maniobra de les llotges vip no només ha aixecat les sospites de LaLiga, sinó que Crowe, la nova companyia auditora del FC Barcelona, ha qüestionat que es pugui computar ja l’ingrés dels 100 milions en qüestió, segons va avançar la cadena SER. Per a Crowe no es pot sumar tot l’import quan només s’ha cobrat una mica més de la meitat, 58 milions, i l’estadi no està obert.

La conseqüència immediata és que el Barça torni a superar el seu marge salarial, una llosa que ha acompanyat la segona presidència de Laporta malgrat la infinitat de vendes d’actius. Amb els 100 milions havia tornat a la fi a l’anhelada regla de l’1:1 en fitxatges. Ara queda dinamitada.

Notícies relacionades

Falta veure també l’impacte en el pressupost de la temporada actual i si això obligarà a decisions dràstiques com la venda de jugadors revaloritzats per evitar de nou tancar amb pèrdues.

La bona notícia per al barcelonisme és que, en aquest període interí, el club ha pogut ampliar, millorar i inscriure els contractes d’Araujo, Cubarsí, Gavi, Pedri i Gerard Martín.