Copa sense Lewandowski
El Barça va confirmar la lesió del davanter –al múscul semitendinós de la cama esquerra– però no va precisar el pronòstic de baixa per mantenir la incògnita. A falta de sis dies, el davanter no té prou temps per recuperar-se i Flick haurà de triar entre Ferran i Olmo.

Melero López xerra amb Lewandowski després de la seva lesió. | JORDI COTRINA
La lesió de Robert Lewandowski obre un període d’incertesa davant els reptes immediats del Barça; en primer lloc, la final de la Copa contra el Reial Madrid dissabte vinent. Hansi Flick perd el màxim golejador de l’equip: 40 gols en 48 partits. La successió del killer s’endevina en una terna entre dos candidats. Tot i que hi ha quatre aspirants.
Lewandowski ha sigut el davanter més cuidat per Flick, el que ha sigut dotat de més descansos atesa la seva edat en comparació amb Lamine Yamal i Raphinha, que ja han mostrat símptomes d’esgotament, tot i que el polonès no deixa de ser el cinquè futbolista amb més càrrega de minuts. No obstant, ha caigut víctima d’un lleu contratemps muscular que s’agreuja per tractar-se de la fase decisiva de la temporada.
Dues setmanes com a mínim
El club deixa en l’aire la participació de Lewandowski en la final, a la qual després la succeirà la semifinal de la Champions amb l’Inter de Milà. El comunicat mèdic confirma l’existència d’una lesió "al múscul semitendinós de la cuixa esquerra", sense precisar quin ni el temps que estarà de baixa per mantenir la incògnita. "El retorn a la dinàmica amb l’equip es decidirà en funció de la seva evolució", conclou el comunicat mèdic. A falta de sis dies, no té temps per recuperar-se. S’estima que les lesions musculars, per mínimes que siguin, exigeixen dues setmanes de baixa.
Flick ha guardat Lewandowski set vegades a la banqueta, i en quatre el va fer sortir en els últims minuts. En la seva absència, han ocupat el seu lloc al capdavant de l’atac Ferran Torres i Dani Olmo. El valencià (17 gols, amb la millor mitjana de la plantilla respecte als minuts jugats) ha sigut l’home copa i és el màxim realitzador d’aquesta competició.
Ferran va marxar enfadat del camp, com van reflectir les càmeres de televisió. Va anar digerint la frustració per la substitució (amb l’1-2, malgrat haver sigut l’autor del gol blaugrana) i va transformar la seva amargor en alegria per l’emocionant desenllaç. Les imatges també van ensenyar un Ferran eufòric repartint abraçades a tots els seus companys després de sortir disparat des de la banqueta amb el xiulet final.
"Crec que em vaig quedar sense veu de tant celebrar la victòria. No sabia qui era ni on era. Quan vam marcar el penal, vaig córrer més ràpid del que crec que vaig córrer en tot el partit", va confessar el davanter valencià en declaracions a Barça One.
Dani Olmo (9) ha exercit de fals nou, té virtuts per jugar d’interior i la seva falta de continuïtat ha vingut donada per les lesions, a més dels partits que es va perdre pels embolics de la seva inscripció. Així va ser contra el Celta. Va començar d’interior al substituir Fermín i va acabar de davanter centre al marxar Lewandowski. "Flick em va demanar més joc i més calma entre línies. M’entenc molt bé amb els jugadors de dins, com Pedri, Frenkie [De Jong] i Gavi. El més important és connectar entre nosaltres", va explicar Olmo, que va marcar el gol arribant a l’àrea i va forçar el penal mantenint-s’hi.
Altres nous, un d’enfadat
Notícies relacionadesFlick té dos nous més: Pau Víctor i Ansu Fati. I no hi compta gens. Pau Víctor va jugar els últims tres minuts en la seva cinquena aparició de l’any. En la primera meitat del curs va intervenir en 17 partits i va marcar dos gols: el primer en la derrota de Pamplona (4-2) i l’últim en la victòria de Mallorca (1-5).
Tot i així, Pau Víctor ha jugat més que Ansu Fati, que va escalfar contra el Celta i va ser descartat en favor del seu company. Com Ferran, no va reprimir el seu enuig. Els 28 minuts de Barbastre i 4 en la golejada al Borussia Dortmund resumeixen la seva aportació, inferior a la del primer semestre (158 minuts en 7 aparicions), quan va tenir dues lesions.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»