Per ser un «missatge polític»
La UEFA prohibeix il·luminar l’estadi de Munic amb els colors de l’arc de Sant Martí
L’alcaldia de la capital bavaresa va sol·licitar il·luminar l’Allianz Arena en resposta a la llei aprovada per Hongria que restringeix el dret a la informació dels joves sobre l’homosexualitat
El Barça recolza a les seves xarxes el moviment LGTBI
A1-115565571.jpg /
La UEFA va viure aquest dimarts una nova mostra de l’efecte Streisand: en l’era d’internet quan intentes prohibir alguna cosa l’únic que aconsegueixes és donar-li més difusió. Després de denegar que l’Allianz Arena de Munic s’il·lumini amb els colors de la bandera LGTBI durant l’Alemanya-Hongria d’aquest dimecres a la nit, el que va aconseguir és que es fes viral el veto a la iniciativa. Dieter Reiter, alcalde de la ciutat alemanya que havia llançat aquesta proposta, va lamentar la traveta al que volia ser una audaç resposta a la llei aprovada recentment a Hongria per restringir l’accés dels joves a informació sobre l’homosexualitat.
«Em sembla vergonyós que la UEFA ens prohibeixi donar un senyal d’obertura, tolerància, respecte i solidaritat amb les moltes persones de la comunitat LGBTI», va clamar Reiter, que va avançar que Munic continuarà enviant un «senyal clar» il·luminant durant el xoc de l’Eurocopa amb la bandera de l’arc de Sant Martí l’ajuntament, una nòria i la torre de telecomunicacions de la capital bavaresa. «No crec que la UEFA es mostri així com una institució oberta i tolerant», va assestar. La idea d’il·luminar l’Allianz Arena, proposada per l’alcalde i que va recolzar tot el consistori i el Govern bavarès, pretenia ser un símbol de «respecte» i «solidaritat», en favor de la «igualtat» i la «lliure determinació personal». «Nosaltres no ens deixem impressionar. Independentment del que digui la UEFA», va afegir Reiter, que va criticar expressament la llei homòfoba aprovada per Hongria contra la qual es va forjar aquesta proposta.
El cap del Govern bavarès, Markus Söder, va considerar que «hauria sigut un molt bon senyal en favor de la tolerància i la llibertat». «Hem de mostrar-nos forts contra la discriminació», va afegir. Diversos estadis de futbol alemanys, de Colònia a Berlín, ja han anunciat que se sumaran a aquesta iniciativa i il·luminaran les seves instal·lacions amb la bandera LGTBI.
Orgull i respecte pic.twitter.com/Qxly604cpm
— FC Barcelona (@FCBarcelona_cat) 22 de junio de 2021
El Barça demana «orgull i respecte»
El Barça també es va posicionar en contra de la negativa de la UEFA i en contra de l’homofòbia. «Orgull i respecte», va compartir a les seves xarxes un missatge que van recolzar Gerard Piqué i Antoine Griezmann. «Lamento aquesta decisió, crec que hauria sigut un símbol molt fort», va comentar el secretari d’Estat francès d’Assumptes europeus, Clément Beaune.
La UEFA va rebutjar la petició d’il·luminar l’Allianz Arena al·legant neutralitat política. «La UEFA és una organització política i religiosament neutral. Atès el context polític d’aquesta sol·licitud específica –un missatge dirigit a una decisió presa pel parlament nacional hongarès– la UEFA ha de rebutjar aquesta sol·licitud». El Govern hongarès va titllar dilluns com a «nocius i perillosos» els plans de l’ajuntament bavarès.
Malgrat això, l’arc de Sant Martí serà present a l’Allianz Arena. El porter i capità de la selecció alemanya, Manuel Neuer, el lluirà al braçalet, com ha fet davant França i Portugal, després que la mateixa UEFA va paralitzar una investigació al considerar que és un «símbol per a la diversitat» i per una «bona causa».
🌈✊🏼 pic.twitter.com/YlGwTcwPOu
— Antoine Griezmann (@AntoGriezmann) 22 de junio de 2021
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín