PORTA CAFEÏNA I UN 12% D'ALCOHOL

Una beguda 'per perdre la virginitat' triomfa a la Xina

'Four Loko' ja va ser retirada de les botigues dels EUA

taobao

taobao

1
Es llegeix en minuts

Una nova beguda, en una llauna molt semblant a la del refresc energètic 'Monster', està causant furor a la Xina. Es diu 'Four Loko' però és coneguda entre els joves com "la beguda que et farà perdre la virginitat". Però en realitat això no és del tot cert.

Els seus consumidors la van batejar d'aquesta manera ja que el seu alt contingut d'alcohol podria portar a fer bogeries impensables en estat de serenitat. Concretament, aquest peculiar refresc xinès conté un 12% d'alcohol i ha aconseguit portar a l'ebrietat persones que només havien ingerit una o dues llaunes. 

"Una llauna de Four Loko té el mateix contingut d'alcohol que 4,7 copes de vodka, o 4,7 ampolles de cervesa o 4,7 copes de vi negre", deia un article de la agència de notícies estatal Xinhua.

LES EXPERIÈNCIES, A LA XARXA

Durant un temps es va comercialitzar als Estats Units, però va ser retirada del mercat per l'excés d'estimulants que contenia. De fet, la premsa xinesa explicava fa poc com tres joves van portar 'Four Loko' a un karaoke i van acabar perdent el coneixement i sense les seves pertinences. 

En els últims mesos diversos usuaris del territori asiàtic han compartit a les xarxes la seva experiència amb el consum d'aquesta beguda, alguna més impactant que una altra. Un dels internautes fins i tot mostra com el consum de Four Loko acaba per fer-lo vomitar. 

La febre per aquest refresc arriba fins a tal punt que el Govern xinès s'ha mostrat preocupat, sobretot per la quantitat de visites i reproduccions que estan tenint tots els vídeos o publicacions en relació amb aquest producte. 

¿QUÈ ÉS EXACTAMENT?

'Four Loko' s'anuncia com una beguda que combina alcohol i cafeïna, una còctel prou potent per poder arribar a deixar inconscient algú que ha begut una sola llauna, encara que això sempre dependrà de les característiques físiques i biològiques de cadascú. 

Notícies relacionades

La companyia creadora de Four Loko assegura que la cafeïna i altres estimulants com el guaranà van ser retirats el 2010 (a petició de l'Administració de Drogues i Aliments dels EUA) i que els que compren les begudes encara amb excés d'estimulants ho fan a partir de distribuïdors il·legals "no autoritzats".

Fins ara les valoracions són contradictòries. Malgrat que tothom la prova per curiositat, alguns usuaris asseguren que no té cap efecte i altres, que és realment poderós.