'SEGUR QUE TOMBA, TOMBA, TOMBA...'

#Samataopaco, la catarsi tuitera amb el Franco decapitat del Born

La xarxa social treu suc a la polèmica estàtua que l'Ajuntament de Barcelona va retirar ahir a la nit

cvrfagkxeaadmk4

cvrfagkxeaadmk4

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Twitter s'està divertint aquest divendres a compte de l'hidalgo Franco decapitat, la polèmica estàtua davant el centre cultural del Born que l'Ajuntament de Barcelona va retirar ahir a la nit vençuda, claudicada, després que tres desconeguts la tiressin a terra (aquí podeu veure el vídeo del moment). L'obra empastifada de pintura vermella, groga i blanca, ous estavellats, amb adhesius d'estelades i arc iris, i 'dedicatòries' enganxades amb cel·lo als quarts posteriors del cavall haurà passat la nit més tranquil·la, a resguard en alguna dependència municipal, 'salvada d'artistes grafiters i mestres de fer palanca amb mobles vells per tombar estàtues.

La xarxa social de l'ocellet no ha triat el clàssic canyí d'Encarnita Polo 'Paco, Paco, Paco que mi Paco Paco, Paco, Paco' (la tornada, a l'enllaç anterior), i sí en canvi l'apropiadíssim 'L'Estaca' ('Segur que tomba, tomba, tomba'), 'himne' del diputat de JxSí Lluís Llach.

Alguns tuiters han ressaltat el moment camió de les escombraries, rient-se de la nova versió de l'"alzamiento nacional":

Altres han recordat l'enderrocament de l'estàtua de Saddam Hussein:

I han portat a la memòria moments històrics de quan la tele era en blanc i negre:

Notícies relacionades

Alguns s'han donat també als muntatges divertidíssims, i a les referències a les sèries de moda, com 'Joc de trons':

La polèmica estàtua eqüestre es va col·locar dilluns passat davant l'antic mercat com a part d'una exposició temporal, i ja havia sigut objecte de nombrosos atacs, des del llançament d'ous fins a la col·locació d'una careta de porc i d'una nina inflable. La figura formava part de l'exposició 'Franco, victòria i república', crítica amb la permissivitat amb els símbols de la dictadura. La presència del monument al dictador davant el Born havia sigut qüestionada des de nombrosos àmbits, fins i tot la Generalitat, que ho havia considerat "un greu error".