L'ESGLÉSIA ES POSA AL DIA

Confessor Go busca el capellà més pròxim per perdonar pecats

En lloc de pokémons aquesta aplicació geolocalitza sacerdots per redimir culpes en parcs i places d'Espanya

Un centenar de sacerdots estan geolocalitzables per perdonar els teus pecats a l’’app’ Confessor Go. / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Confessor Go és la nova aplicació per a catòlics que vulguin ser perdonats. Basada en la geolocalització, posa a disposició del creient, en temps real, una nodrida xarxa d'un centenar de sacerdots repartits per tot Espanya que estaran disposats a sentir confessions i perdonar pecats. Encara que el 2011 el Vaticà advertia que això de confessar-se amb l'iPhone era una bajanada, perquè "cap programa informàtic podria substituir el sagrament de la reconciliació", en aquests anys diverses aplicacions, també a Android, han arribat per apaivagar les consciències religioses. Només fa unes setmanes que es va avançar que s'ultimava Catholic App, un Tinder per a fidels mil·lennistes i turistes a qui els agafa fora del terreny la necessitat imperiosa d'expiar les seves culpes.

Si aquesta 'app' mostrarà la llista d'esglésies pròximes a l'usuari (amb mapa, distància, temps que es triga a arribar-hi, horari de les misses), Confessor Go ofereix la possibilitat de contactar directament amb el capellà més pròxim disponible i, a més, escollir un espai públic, com parcs i places, per confessar-se i deixa enrere allò de la gelosia i l'"Ave Maria Puríssima. Sense pecat concebuda". Si Mahoma no va a la muntanya... 

"Perquè quan un sacerdot estimi que hi ha una causa justa per posar-se a confessar en espais públics oberts, Confessor Go també informarà de la seva ubicació exacta, en temps real", explica el vídeo promocional, que subratlla: "Que bé que estan aquestes aplicacions que ens fan la vida més fàcil. Especialment les que ens ajuden a trobar el que necessitem en cada moment".

SACERDOTS I BISBES

De moment hi ha un centenar de capellans apuntats, però al mateix espot fan una crida a tots els religiosos que vulguin participar en Confessor Go (la llista de participants notaris apareix aquí).

La recerca es pot fer "per província" o "per proximitat". Al tocar sobre cada ubicació apareixen les següents dades: nom del sacerdot, any de naixement, any d'ordenació i adreça del lloc on el sacerdot està confessant. Si el sacerdot confessa en un lloc públic obert, també es mostrarà una fotografia d'ell. Al tocar sobre el nom del sacerdot, sobre l'adreça o sobre la icona, es pot obtenir la distància que separa l'usuari del confessor, així com la ruta més curta per arribar fins al lloc seleccionat.

Confessor Go té cobertura a tots els països del món on hi hagi algun sacerdot disposat a escoltar confessions i que estigui associat activament a aquesta aplicació. Aquesta versió té cobertura exclusivament a Espanya.

Només un dia després del seu llançament -el mateix dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció-, l''app' supera les 4.000 descàrregues, que són gratuïtes a la botiga de Google Play, a App Store i al Market Place de Windows.

DISPONIBLES PER A TOTHOM

L'impulsor d'aquest projecte és el sacerdot Ricardo Latorre. A més dels sacerdots associats, també hi ha diversos bisbes, com el de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla. "Un dels desitjos que tenia és que els sacerdots sortim més al carrer, que ens animem a estar disponibles per a la gent, pel seu lloc a l'Església, però no només aquí, també en altres espais que per a determinades persones són més accessibles, perquè hi ha gent que ha perdut el costum, que sembla que li costa entrar a l'església perquè fa molts anys que no hi va", ha explicat Latorre a l'agència Europa Press.

Notícies relacionades

Latorre apunta que es tracta d'estar "a mà" de la gent, perquè una persona que ha sortit a córrer al parc o a passejar pugui demanar perdó pels seus pecats allà mateix si ho necessita. A més, diu, pot ser útil per als joves, perquè per a ells "el que no és al seu mòbil no existeix". 

Alberto Diéguez, religiós d'una parròquia d'Ourense que també participa en el projecte, creu que el "capellà ha d'estar al mòbil". De fet, ell és una persona molt activa a Facebook i Twitter.