FOTOGRAFIES IRRESPECTUOSES

'Yolocaust': 'selfies' en camps d'extermini

El projecte ridiculitza els que es fotografien al Monument de l'Holocaust sense tenir en compte el simbolisme de les lloses de formigó

 

 

1
Es llegeix en minuts

Les 2.711 lloses de formigó de diferents altures del Monument als jueus d'Europa assassinats, també conegut com a Monument de l'Holocaust, conformen una enorme quadrícula grisa de 19.000 metres quadrats. Aquest espai, en record als sis milions de jueus víctimes de l'Holocaust, s'ha convertit des de la seva inauguració el maig del 2005 en un atractiu turístic més de la ciutat de Berlín.

El conjunt monumental rep cada dia unes 10.000 persones i l'artista satíric israelià Shahak Shapira s'ha dedicat a recopilar algunes de les fotos realitzades pels turistes en el projecte ‘Yolocaust’, polèmic al combinar aquelles instantànies despreocupades pujades a les xarxes socials amb imatges d'arxiu de camps d'extermini nazis.

La sèrie de fotos dobles que és 'Yolocaust' pretén ridiculitzar els que es fotografien en aquest recinte sense tenir en compte el simbolisme de les lloses, aliens al patiment de milions de persones. “Unes 10.000 persones visiten el Monument als jueus d'Europa assassinats cada dia. Moltes es fan fotos tontes, saltant, patinant o pedalejant entre les 2.711 lloses de formigó”, explica l'artista, que pretén escandalitzar i fer reflexionar al mateix temps.

CONDUCTA IRRESPECTUOSA

Notícies relacionades

Al passar el cursor per sobre de les desafortunades imatges pujades pels turistes a les xarxes socials com Instagram i Facebook, el fons de la imatge és substituït per imatges d'arxiu d'una gran cruesa. "El comportament d'algunes persones al monument és irrespectuosa. Però les víctimes estan mortes i possiblement estan molt ocupades fent coses de gent morta per preocupar-se'n”, afirma amb sarcasme Shapira a la web.

Actualment només queden quatre de les moltes fotos dobles aparegudes originalment a ‘Yolocaust’. I és que l'autor ofereix la possibilitat de desaparèixer del projecte a les persones que es reconeguin en alguna de les imatges i enviin un correu electrònic.