ESTUDI DE MINDSHARE
Siri inspira les fantasies sexuals d'un de cada quatre usuaris
Gairebé el 40% "estima tant la veu del seu assistent virtual que desitjaria que fos una persona real"
Tràiler de la pel·lícula ’Her’, en què Joaquin Phoenix s’enamora d’un ’software’ amb la veu de Scarlett Johansson. /
El 2014, 'Heres va emportar l'Oscar al millor guió original. El drama romàntic de Spike Jonze plantejava que, en un futur molt pròxim, els homes mantindrien relacions sentimentals amb intel·ligències artificials, amb sistemes operatius. Joaquin Phoenix se sentia intrigat per un nou 'software' intuïtiu que sabia interactuar amb cada usuari. Samantha (la sensual veu de Scarlett Johansson) era perfecta: dolça, sensible, intel·ligent... Protagonista i assistent personal es feien a poc a poc inseparables, fins a tal punt que l'amistat s'acaba convertint en una inquietant -per factible- relació amorosa.
Doncs bé, el que el cine ha mostrat com una cosa que podria passar en el futur ja es comença a donar entre alguns usuaris, meravellats amb les possibilitats que ofereixen els assistents de veu, més enllà de les preguntes intranscendents com quin temps farà o per on es va a tal lloc. Un estudi de Mindshare assegura que un de cada quatre usuaris ha tingut fantasies sexuals amb assistents de veu com Siri, Cortana o Alexa. Fins i tot el 37% dels enquestats afirmen que "estimen tant la veu del seu assistent que voldrien que fos una persona real".
Segons el mateix informe, el 70% dels usuaris que usen regularment aquesta tecnologia sentencien que volen "sentir que estan parlant amb un humà quan ho fan amb un assistent de veu". Ja hi ha un dispositiu japonès, Gatebox -amb similituds amb el d'Amazon, un altaveu anomenat Echo-, que dona algunes pistes sobre per on anaran els trets. El robot virtual Gatebox, a més de fer-ho amb la veu, interactua amb l'usuari amb un holograma amb formes femenines. Es tracta de Hikari, una noia de tres polzades que pot reconèixer la cara i la veu del seu interlocutor.
Notícies relacionadesL'estudi de Mindshare afirma que els usuaris d'aquesta mena d'eines són "joves, homes i amb alt nivell econòmic" (¿deu ser per això que la majoria de veus d'assistents són femenines?). Una altra investigació, de la Universitat d'Indiana, assegura que també a les dones els agrada que les veus dels assistents siguin femenines; les troben més "càlides".
Els autors de l'informe creuen que a mesura que la tecnologia vagi millorant i els assistents virtuals siguin menys "rígids" que en l'actualitat, més usuaris desenvoluparan vincles emocionals amb les seves veus companyes.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034