ESTUDI DE MINDSHARE
Siri inspira les fantasies sexuals d'un de cada quatre usuaris
Gairebé el 40% "estima tant la veu del seu assistent virtual que desitjaria que fos una persona real"
Tràiler de la pel·lícula ’Her’, en què Joaquin Phoenix s’enamora d’un ’software’ amb la veu de Scarlett Johansson. /
El 2014, 'Heres va emportar l'Oscar al millor guió original. El drama romàntic de Spike Jonze plantejava que, en un futur molt pròxim, els homes mantindrien relacions sentimentals amb intel·ligències artificials, amb sistemes operatius. Joaquin Phoenix se sentia intrigat per un nou 'software' intuïtiu que sabia interactuar amb cada usuari. Samantha (la sensual veu de Scarlett Johansson) era perfecta: dolça, sensible, intel·ligent... Protagonista i assistent personal es feien a poc a poc inseparables, fins a tal punt que l'amistat s'acaba convertint en una inquietant -per factible- relació amorosa.
Doncs bé, el que el cine ha mostrat com una cosa que podria passar en el futur ja es comença a donar entre alguns usuaris, meravellats amb les possibilitats que ofereixen els assistents de veu, més enllà de les preguntes intranscendents com quin temps farà o per on es va a tal lloc. Un estudi de Mindshare assegura que un de cada quatre usuaris ha tingut fantasies sexuals amb assistents de veu com Siri, Cortana o Alexa. Fins i tot el 37% dels enquestats afirmen que "estimen tant la veu del seu assistent que voldrien que fos una persona real".

Segons el mateix informe, el 70% dels usuaris que usen regularment aquesta tecnologia sentencien que volen "sentir que estan parlant amb un humà quan ho fan amb un assistent de veu". Ja hi ha un dispositiu japonès, Gatebox -amb similituds amb el d'Amazon, un altaveu anomenat Echo-, que dona algunes pistes sobre per on anaran els trets. El robot virtual Gatebox, a més de fer-ho amb la veu, interactua amb l'usuari amb un holograma amb formes femenines. Es tracta de Hikari, una noia de tres polzades que pot reconèixer la cara i la veu del seu interlocutor.
Notícies relacionadesL'estudi de Mindshare afirma que els usuaris d'aquesta mena d'eines són "joves, homes i amb alt nivell econòmic" (¿deu ser per això que la majoria de veus d'assistents són femenines?). Una altra investigació, de la Universitat d'Indiana, assegura que també a les dones els agrada que les veus dels assistents siguin femenines; les troben més "càlides".
Els autors de l'informe creuen que a mesura que la tecnologia vagi millorant i els assistents virtuals siguin menys "rígids" que en l'actualitat, més usuaris desenvoluparan vincles emocionals amb les seves veus companyes.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Tecnologia La identificació via mòbil amb el DNI virtual és vàlida a partir d’avui
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Amnistiada pel sultanat "Tenia 18 anys i vaig deixar seduir-me pels diners fàcils"
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- Campanya d’Hisenda ¿Què significa un resultat negatiu en la declaració de la renda?
- Mobilitat Renfe aparta dos treballadors acusats de sabotatge durant la vaga de Rodalies a Catalunya
- Tossa de Mar, protagonista d’un reality xinès amb milions d’espectadors
- ACTUALITAT BLAUGRANA La Lliga sacseja el Barça per les llotges VIP: «No té ‘fair play’ per inscriure Dani Olmo i Pau Víctor»
- Frau a Hisenda Ancelotti afirma que el Reial Madrid li va suggerir crear societats per cobrar drets d’imatge: «Mai em vaig adonar que alguna cosa no era correcta»