ENRENOU A LA XARXA
La polèmica campanya de Burger King o com fer 'fake news' en publicitat
La cadena de menjar ràpid l'arma al demanar que els seus nous repartidors sàpiguen de literatura, cant, matemàtiques i videojocs
zentauroepp41284812 hamburguesa171212085840
Objectiu complert. Els responsables de màrqueting de Burger King estan encantats amb el soroll que ha generat a les xarxes l'anunci del seu nou servei de menjar a domicili que aquest dilluns es va publicar a la contra del diari gratuït 20 minutos i a la pàgina de Facebook espanyola de la cadena de fast food. En teoria, una oferta de feina en què es demanaven uns requisits molt exagerats per als seus nous repartidors: "Estudis superiors o similars, coneixements de Literatura, Matemàtiques, Història, Geografia, Política...", "habilitats lúdiques com destresa en videojocs" o "aptituds musicals i de cant".
Uns requeriments molt exagerats per portar hamburgueses a domicili, però que encaixava, lamentablement, amb moltes ofertes de feina reals que circulen avui dia en el precari mercat laboral. Per això molts indignats no han arribat fins al final del pamflet, on, amb lletra molt petita, s'adverteix que "aquesta oferta d'ocupació pertany a la campanya Play for the Whopper".
Ah, que era una broma.
Aleshores, la 'fake news' publicitària ja s'havia convertit en trending topic, i fins i tot personalitats com Íñigo Errejón havien criticat l'anunci a Twitter (i, de passada, els sous poc "dignes" de la franquícia nord-americana:
Estos son los requisitos del Burger King para ser repartidor. No sabía que se podía cantar o jugar a videojuegos mientras conduces. Lo que sí sé es que podrían empezar ellos por pagar salarios dignos. pic.twitter.com/kDC4IaEY3E
— Íñigo Errejón (@ierrejon) 11 de diciembre de 2017
Després de saber-se que es tractava d'una campanya-broma-sorollosa publicitària, el diputat de Podem va tornar a la càrrega denunciant que el tema no era greu perquè "formi part d'una campanya publicitària, sinó perquè passa de facto. Tant a nivell curricular com salarial".
No es importante porque forme parte de una campaña publicitaria, sino porque ocurre de facto. Tanto a nivel curricular como salarial. pic.twitter.com/omfjYWUpJ0
— Íñigo Errejón (@ierrejon) 11 de diciembre de 2017
Altres usuaris han criticat l'anunci i l'"explotació laboral" :
Hola @BurgerKing ¿Y después de cumplir todos estos requisitos cuánto pagáis? ¡porque si es menos de 2000€ os podéis ir a tomar por el culo pero, eso sí, de lo forma muy guay eh! #ExplotaciónSXXI pic.twitter.com/NcQAkMxIV5
— JOSÉ ANTONIO MARTÍN ACOSTA 🔻 (@7Josean7) 11 de diciembre de 2017
A burger king le parece divertida la situacion laboral de los jovenes. Ante esto no nos callamos.
— Marea Joven Chiclana (@MareaJovenChi) 11 de diciembre de 2017
No nos callaremos.#SlaverKing pic.twitter.com/wEKRDL0FTQ
Reprovació de CCOO
I fins i tot CCOO va censurar aquest dilluns a la nit l'anunci i li va demanar a la franquícia que cessés en la seva "burla a la precarietat que impera en el repartiment a domicili". Segons el sindicat, demanaven requisits més propis d'"un càsting per a un talent show".
Per CCOO de Madrid és "absolutament deplorable que, en una situació de precarietat laboral i unes condicions de treball amb sous de misèria, on més de dos milions de llicenciats i graduats se n'han hagut d'anar a l'estranger exiliats per buscar una feina millor, apareguin aquesta mena d'ofertes laborals.
La campanya també ha donat peu a infinitat de bromes:
Aquí un empleado de Burger King apuntando tu pedido de menu whopper, coca cola y alitas barbacoa pic.twitter.com/klVdcRWVRu
— ferny the beholder (@fernyElSpameao) 11 de diciembre de 2017
Con mi nivel de inglés jamás podré llegar a ser repartidor del Burger King, pero por lo menos puedo llegar a ser presidente del gobierno.
— Dios (@Sr_Dios) 11 de diciembre de 2017
Ojalá una oferta de empleo del Burger King cuyos requisitos sean:
— Chucki (@chuckiclampy) 11 de diciembre de 2017
- Ser capaz de recitar de memoria pasajes del Necronomicón.
- Saber realizar rituales satánicos.
- Haber invocado a Satán al menos un par de veces.
- Y por último, ser capaz de reírse con un capítulo de Gym Tony.
-Hola, vengo a la entrevista de repartidor del Burger King.
— Arturo Pérez Irreverente (@Bart_Simplon) 11 de diciembre de 2017
- Despeje las incógnitas: pic.twitter.com/0p2ycG1F4j
La innocentada de fa un any
Fa només un any, per aquestes dates, Burger King ja ho va provar amb una altra 'fake new', quan es va avançar al Dia dels Innocents (28 de desembre) per llançar la notícia falsa que volia canviar el seu nom a Espanya.
Notícies relacionadesBurger King havia anunciat que castellanitzava el seu nom per generar més proximitat entre la marca i els consumidors i, d'aquesta manera, el nom de la cadena passava a ser Burguer King (amb una "u" més), cosa que va resultar ser una notícia falsa.
La campanya d'aquest any tindrà un nou capítol demà, dimecres, segons ha anunciat la mateixa companyia.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034