POLÈMICA TANCADA

Facebook demana perdó per censurar la Venus de Willendorf

"La nostra política no permet la nuesa, ni tan sols suggerida, però fem una excepció amb les estàtues", ha informat un portaveu de la xarxa social

3494656336 640d380fba

3494656336 640d380fba

1
Es llegeix en minuts
AFP

Facebook s'ha disculpat aquest dijous després de la censura de la Venus de Willendorf, una escultura de gairebé 30.000 anys considerada una obra mestra de l'art paleolític.

"Demanem disculpes per aquest error i informem que aprovem la publicació", ha comunicat un portaveu de Facebook.

El mea culpa té lloc l'endemà que la revista Art Newspaper informés que el Museu d'Història Natural de Viena (NHM), que posseeix la petita obra, es fes ressò de la denúncia de l'artivista italiana Laura Ghianda, a qui Facebook li havia censurat la publicació d'una imatge de la Venus, el mes de desembre passat.

La rodanxona figura femenina despullada, descoberta a la localitat austríaca del mateix nom el 1908, és la "representació prehistòrica de la dona més popular i més coneguda al món", havia assumit el museu.

Excepció amb les estàtues

Facebook ha explicat que la seva "política no permet la nuesa, ni tan sols suggerida". "Però fem una excepció per a les estàtues, i com a tal, aquesta publicació hauria d'haver sigut aprovada", ha informat un portaveu.

Notícies relacionades

La xarxa social és regularment qüestionada pels continguts que autoritza o censura. La justícia francesa s'ha de pronunciar el 15 de març sobre el cas d'un surfista que ha denunciat Facebook per tancar-li el compte després de publicar una foto de la pintura de Gustave Courbet L'origen del món, que representa un sexe femení.

Segueix l'Extra a Facebook