Vist a Twitter
Una científica desmunta l'últim vídeo viral sobre com ens "enverinen" amb el menjar
Aporta explicacions sobre magdalenes que semblen portar plàstic o refrescos que perden el color amb un tovalló.
comida
Circulen per les xarxes socials generant estupor i molt drama. ¡Què ens estan donant al menjar! "Verí pur", pensem, cada vegada que veiem un d’aquests vídeos en els quals les magdalenes semblen plàstic o les begudes desembussen canonades.
Però, ¿què hi ha de cert en tot això? De vegades el visual i viral és tan impactant que oblidem la realitat, així que la científica 'Or rosa' ha volgut matisar l’últim vídeo que segur has vist al teu mur de Facebook.
El vídeo en qüestió és aquest:
Fake foods pic.twitter.com/v6lEkWFw5O
— SheRaa (@Wild0mbre) 11 de septiembre de 2018
Aquí hi podem veure com un tovalló es queda amb el color d’una beguda, com una magdalena es queda en fils que semblen plàstic o com la mel en realitat porta xarop.
En vista de la viralitat d’aquestes imatges, aquesta usuària de Twitter ha volgut desmuntar el que ens expliquen aquest tipus de vídeos. Ho compara amb el vídeo en el qual un home crema Doritos i afirma que han de portar petroli al sortir cremant. Pur coneixement científic.
Comença explicant una cosa simple per als científics i una mica més complex per a la resta de la humanitat. ¿Que un tovalló es quedi amb el color del refresc de taronja és el més normal? Sembla que sí.
Respecte a la magdalena, una de les grans polèmiques. ¿Per què sembla que queda plàstic al desfer-la? Perquè és "probablement" gluten. O el que és el mateix, proteïnes que donen elasticitat a les coses fetes amb farina com ara pastes, massa de pizza, pa i les mateixes magdalenes. Aquí en teniu una mostra.
Quant a la maionesa, és un problema que directament no entén.
En aquest cas parla d’estabilitzants com a fècula de blat de moro, midó modificat i gomes per aconseguir consistència. Això és el que porten les maioneses comercials, així que entén que es vulgui fer a casa. "Però no has d’armar un drama perquè porti midó i no es posi de color blau al llançar el iode, perquè això ho diu en els ingredients, no és cap secret, i no és ningú enverinant-nos en silenci amb maldat", diu amb contundència.
El que més gràcia li fa és el fet que la mel tingui "memòria". I l’explicació sembla molt senzilla:
Respecte a la mantega o la margarina, assegura que el fet que no es dissolgui no és "cap misteri ni secret" per demostrar amb aigua calenta.
"És una cosa coherent a causa de la seva estructura química i composició: la margarina és una emulsió d’olis vegetals refinats barrejats amb aigua. Solen ser barreges d’olis vegetals de palma, soja, gira-sol, blat de moro, coco, llinosa... Cada marca té la seva combinació concreta", explica.
I dona una manera de provar-ho: aneu a la cuina i intenteu barrejar oli d’oliva amb aigua. NO PODREU. "Doncs resulta que porten emulgents precisament per evitar que els greixos i l’aigua se separin".
Notícies relacionadesAmb totes aquestes explicacions i en vista de les constants teories de la conspiració sobre el que porten els productes que consumim diàriament, una reflexió:
¿Conclusió?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Shopping ¿Busques un smartwatch? Aquests són els millors amb descompte del Black Friday
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global