#VocesEnIgualdad
Siri, Alexa, Cortana... Demanen acabar amb les veus femenines en els assistents virtuals
"Fomenten els estereotips de gènere, en què les dones són servicials i els homes, autoritaris"
Correus ja ha reaccionat i anuncia la creació d'un assistent masculí anomenat Antonio
movil
"Alexa, fes-me la compra. Siri, vull sopar sushi. Aura, posa’m el futbol. Irene, vull canviar el bitllet". ¿Per què totes les veus dels assistents virtuals són femenines a Espanya? ¿I si acabem amb això?
Això és el que s’ha proposat l’agència de publicitat Tangoº, que junt amb la Confederació Nacional de Dones en Igualtat i l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere (AHIGE) ha provat de conscienciar sobre aquest assumpte enganxant cartells per Madrid i promovent el ‘hashtag’ #VocesEnIgualdad a les xarxes socials.
Als cartells, es cola el missatge: "Els assistents virtuals a qui els diem que ens comprin això o allò tenen veu femenina. De vegades, els estereotips de gènere estan tan a prop que costa sentir-los".
A més de provar de conscienciar els usuaris de la tecnologia, han llançat peticions directes a Renfe i Correus. El servei de missatgeria ha pres nota i ja ha anunciat l’arribada d’Antonio.
Oído cocina! Nos dicen en recursos humanos que están ya con el papeleo. Así que Sara, tenemos nuevo fichaje a la vista! En breve os presentaremos a Alberto!! 🙋♂️#VocesEnIgualdad
— Correos (@Correos) 28 de noviembre de 2018
Siri (Apple), Cortana (Android), Alexa (Amazon), Aura (Movistar), Samsung (Byxby), Irene (Renfe) i Sara (Correus) són les protagonistes de la nostra vida virtual. Veus femenines que, segons denuncien els impulsors d’aquesta campanya, es basen en estudis que consideren que la veu de les dones és percebuda com a més servicial, mentre que les masculines són associades a l’autoritat.
Notícies relacionades"Es perpetuen els estereotips de gènere i dificulten el canvi social. Pretenem combatre la desigualtat que es basa en el fet que "els homes manen i les dones obeeixen".
A les xarxes socials, especialment a Twitter, desenes d’usuaris s’han mobilitzat per a aquest canvi.
♀️¿Por qué la mayoría de asistentes virtuales tienen voces femeninas? Siri, Cortana, Alexa, Irene, Sara... Os invitamos a evidenciar más ejemplos que encontréis mediante el hashtag #VocesEnIgualdad.
— Mujeres en Igualdad (@MujeresIgualdad) 28 de noviembre de 2018
🔝El debate ya está en la calle:https://t.co/FbFBvWJRh4 pic.twitter.com/9HSoKgJWzr
Me encanta la campaña #VocesEnIgualdad porque nos hace reflexionar sobre aspectos que pasan desapercibidos. Todas las voces de asistentes virtuales tienen nombres o voces femenidos. By the way, en mi caso, #siri lo he configurado con voz de chico 👦 pic.twitter.com/omOeXyNtGQ
— Jorge Gallardo (@_jorgegallardo) 28 de noviembre de 2018
No deja de ser significativo que la mayoría de los asistentes virtuales tengan por defecto una voz femenina y que al usuario le guste más escuchar una voz de mujer recibiendo órdenes que la de un hombre. Algo para seguir cuestionándonos los estereotipos de género #VocesEnIgualdad pic.twitter.com/EKxO316Utq
— Roy Galán (@RevolutionRoy) 28 de noviembre de 2018
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín