Vist a Instagram

Neden i es fotografien amb la Deep Blue, el tauró blanc més gran del món

Es tracta d'una femella que es va fer famosa el 2015 i que sembla que està embarassada

Té aproximadament 50 anys, mesura més de sis metres i pesa 2,5 tones

tiburon2

tiburon2

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

La natura deixa de vegades imatges més que sorprenents, com les últimes que arriben des d’Oahu (Hawaii), en què quatre bussejadors neden amb total tranquil·litat al voltant de la Deep Blue, el que s’estima que és el tauró blanc més gran del món, d’uns 50 anys, amb uns sis metres de longitud i 2,5 tones de pes.

Així ho compartia emocionada una de les bussejadores, Ocean Ramsey, a través d’Instagram.

¡Sense paraules! 

Aquesta descoberta és impressionant per a la comunitat científica, que ha vist com l’animal ha interactuat durant hores amb humans sense cap perill. Cap reacció negativa durant hores, una cosa que podria encaixar amb el fet que estigui embarassada. 

La Deep Blue es va fer famosa fa tres anys quan es viralitzar un vídeo del 2013 a l’illa de Guadalupe (Mèxic). Des d’aleshores, no se’n sabia res. Automàticament els protagonistes van començar a pujar imatges impressionants que demostren la magnitud i la mida d’aquest animal que, destaquen, està en perill d’extinció per l’explotació del mar.

Però les crítiques als bussejadors no van tardar a arribar per nedar massa a prop del tauró. "Alguna gent no és conscient del que suposa tocar un d’aquests taurons, una cosa que no està a l’abast de gent sense experiència", diu el biòleg Juan Oliphant, que dona la seva explicació pública.

"Hi havia molta gent nedant sense experiència, amb aletes de colors que podrien atreure l’animal, i l’únic que vaig fer va ser posar tot el meu esforç a situar-me entre aquestes persones i el tauró i que res acabés malament". I aprofita per recordar que no recomana nedar amb cap tipus de tauró si no hi ha cap professional al costat. "Tinc 15 anys d’experiència entre taurons, tinc la capacitat i l’obligació de protegir aquestes persones". 

Notícies relacionades

La gran pregunta ara a les xarxes socials és com se sap que és la Deep Blue i com es distingeixen els taurons. El compte de Twitter @DrBiólogo ha explicat en un fil que els animals, com les persones, poden semblar similars però que tenen característiques particulars. En aquest cas, molts tenen marques d’haver tingut una vida 'complicada'.