Personatges que van fer història

Steve Irwin: Així va morir el llegendari 'caçador de cocodrils'

Aquest ros i rialler zoòleg australià compliria avui 57 anys

steve-irwin

steve-irwin

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tenia 44 anys quan Steve Irwin va morir.  Va ser el setembre del 2006 i la causa de la seva defunció va estar relacionada amb la seva extravagant i arriscada professió: Caçador de cocodrils.

Però irònicament no va ser aquest perillós rèptil qui el va allunyar d’aquest món. Va morir quan la pua de la cua d’una rajada li va travessar el cor mentre filmava un documental a Port Douglas, a Queensland, al nord d’Austràlia, el seu país d’origen.

¿Què va causar l’atac de la criatura marina? En aquell moment, el seu mànager va explicar que Irwin va pujar a sobre de l’animal i la cua li va donar un cop al pit i li va fer un forat al cor.

Un helicòpter va traslladar ràpidament als parametges fins a les illes pròximes Low Isles, on Irwin va ser traslladat er ser atès; però el zoòleg es va morir abans que arribés l’ajuda mèdica.

 "Ja estava força clar que tenia ferides que no li permetrien sobreviure", va comentar el doctor Ed O'Loughlin, que va atendreSteve Irwin.

La mort d’Irwin va ser probablement el tercer cas fatal que es va registrar el 2006 a Austràlia. En un primer moment, es va dir que el verí de la rajada el va matar, però els especialistes van assenyalar que no és mortal, que només provoca un fort dolor, tot i que el fibló és capaç de causar horribles lesions com un ganivet o una baioneta.

Criat entre cocodrils

Si no fos per l'estocada letal, ara mateix aquest ros i rialler zoòleg australià estaria bufant 57 espelmes. Google, fins i tot, li ret homenatge amb un doodle interactiu que es pot veure aquí.

Però no és casualitat que a Irwin li agradin els cocodrils. Va passar la seva infància entre aquests animals, que atrapava per portar-los a la granja del seu pare, la que després va passar a administrar el 1991 i va batejar com a "Zoològic Austràlia".

Irwin, que es va fer famós per la seva habilitat per desafiar a animals salvatges, com ara cocodrils i serps, va conèixer la seva dona nord-americana, la Terri, al zoològic i el començament de la seva lluna de mel –que van passar atrapant cocodrils– va ser la base del seu primer documental, ‘El cazacocodrilos’.

L’extravagant zoòleg va crear una certa polèmica quan en una de les seves atrevides accions, va donar menjar a un cocodril gegantí quan portava el seu nadó acabat de néixer en braços.

Va conquerir l’audiència

‘El Cazacocodrilos’, el va llançar a la fama; va arribar als Estats Units i al Regne Unit i a 130 països més, arribant a l’envejable audiència de 500 milions de televidents. Molts dels televidents els agradava com, de forma fresca i eufòrica, Irwin presentava el seu programa. No es pot deixar de fer èmfaso en la seva popular expressió “caray”.

El canal americà de satèl·lit i cable Animal Planet va finalitzar ‘El cazador de cocodrilos’ amb un capítol anomenat ‘Las aventuras finales de Steve’. L’últim episodi es va estendre al llarg de tres hores amb material d’Irwin al voltant de tot el món, incloent-hi l’Himàlaia, el riu Iangtsé, Borneo i el parc nacional Kruger.

Irwin també va protagonitzar altres documentals d’Animal Planet, incloent-hi ‘Croc Files’, ‘El diario del cazador de cocodrilos’, i ‘Veterinarios de nuevas razas’.

Durant una entrevista el gener del 2006 a ‘The Tonight Show’ amb Jay Leno, Irwin va anunciar que Discovery Kids faria un programa per a la seva filla, Bindi Sue Irwin, un projecte que va veure la llum després de la seva mort amb el nom de ‘Las aventuras de Bindi’.

Notícies relacionades

La mort d’Irwin va impactar diversos líders mundials, naturalistes i humils australians que el van qualificar com un "bon tipus".

El naturalista i documentalista britànic David Bellamy va descriure Irwin com un gran actor i un excel·lent estudiós de la història natural.