Als Estats Units

L'insòlit vídeo d'un peix de dos metres menjant-se un tauró

Un equip de científics estava gravant el tiberi de diversos esquals quan va aparèixer aquest convidat en escena

noaasokeanosexplorersharkencounter / periodico

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El Deep Discoverer, un vehicle de control remot que utilitzen els científics nord-americans per observar la vida marina, estava treballant davant les costes de Carolina del Sud investigant el naufragi d’un petrolier quan es va trobar de cara amb una escena insòlita: un peix de dos metres menjant-se un tauró

Les imatges han provocat una gran sorpresa en els experts, que mai havien vist una escena similar. Com podem veure en un vídeo que han fet públic, passem d’una escena natural com és un tiberi al voltant d’un animal mort a una cosa totalment sorprenent.

"Això és rar i sorprenent, ens deixa amb més preguntes que respostes, però aquesta és la naturalesa de l’exploració científica", va explicar a ScienceAlert el científic marí Peter J. Auster, de la Universitat de Connecticut. El que en principi era un grup de taurons menjant-se un peix espasa es va convertir sobtadament en l’evidència d’una acció que obre més qüestions sobre la vida al mar.

Notícies relacionades

La conversa entre els presents durant la investigació mostra la incredulitat sobre això. No paren de riure i sorprendre’s respecte al que estan veient. "¡Déu meu! Té un tauró sencer a la boca", adverteix una d’elles, davant de la qual cosa un company respon: "No pot ser". Després de diversos segons observant com el peix porta el tauró a la boca, una de les científiques diu rient, incrèdula: "Més proves de com funciona l’existència. ¡Recordaré això tota la vida!"

En el vídeo, publicat perl’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units (NOAA), recalquen que el peix en qüestió és un Polyprion americanus, conegut com a mero de roca o xerna, que pot arribar a mesurar dos metres i pesar 100 quilos, i va aparèixer a 450 metres de profunditat a més de 130 quilòmetres de la costa.