Feminisme
Masclisme de carrer: els comentaris sexistes més típics
Frases, actituds, mirades... El comportament dels homes amb les dones és qüestionat pel feminisme
Assetjament, violència i por són alguns dels conceptes que envolten les tradicionalment denominades floretes
acoso-1
El masclisme està a cada cantonada. Literalment. Durant segles, els carrers s’han convertit en un camp d’acció envaint la intimitat i el territori de les dones amb frases embolcallades en forma de les conegudes floretes, però que de rerefons només tenien caires masclistes.
Amb milions de dones alçant la veu en els últims anys, ha quedat de manifest que el que pretenien ser paraules boniques i de decòrum no era més que una invasió de l’espai de les dones que veuen limitada la seva llibertat als carrers a través d’actes que els condicionen i, fins i tot, provoquen por.
A los que les tiran piropos a una vieja en la calle sin conocerla y sabiendo que la hacen sentir incomoda: pic.twitter.com/JTyXMvzlb9
— Juan Martín (@JuanMartuit) 6 de septiembre de 2019
Guapa, preciosa, bonica... Són alguns dels termes utilitzats més comuns, però són només tres de la infinitat de paraules que les dones senten per part de desconeguts. Això genera respecte i fins i tot molta por pel que pugui patir després. En un vídeo viral, un ajuntament pretenia alertar sobre això que sembla tan simple donant la volta a subjecte i objecte, en aquest cas eren ells els que es veien assetjats.
Es tracta d’assetjament, d’una forma de violència que estableix una relació unidireccional en què la dona no només no accepta ni arriba a un consens o tracte, sinó que es veu acorralada i amb poques opcions d’actuació. Això es multiplica especialment a la nit, moment en què qualsevol paraula o frase pot donar lloc al fet que s’acceleri el pols i es temi el pitjor. Aquest és un dels relats més contundent sobre això.
BASTA DEL ACOSO CALLEJERO!
— embustera ✿ ☻ ✿ (@3mbuster4) 5 de agosto de 2019
No está mal responderles cuando nos chiflan,gritan,etc. Sin embargo: Responde siempre que el entorno sea seguro y el agresor no amenace tu integridad física.
No uses agresividad ni groserías, pueden hacer que el acosador adquiera un comportamiento más+ pic.twitter.com/wkW2yaFscF
Notícies relacionades
«Quin vestit més bonic que portes» o «vine i me l’ensenyes» són altres de les frases més comunes en les quals no s’acudeix directament al físic, però sí a la roba. Precisament a peces que es qüestionen sempre en el cas de les dones i que s’han utilitzat per justificar l’assetjament o fins i tot agressions. El que per a molts grups d’homes és una forma de diversió, segons un estudi, per a les dones és simplement terror i pànic.
«Et faré tota una dona», «preciosa»... «Vas provocant», ha sigut una de les frases sexistes més utilitzades, com la d’aquest home en una història que va acabar amb un vídeo d’assetjament viralitzant-se a les xarxes socials. En definitiva, situacions no només incòmodes que han portat els experts no només a analitzar aquests comportaments i a intentar establir límits, sinó a desenvolupar tecnologia contra l’assetjament.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao