¿Com buscar una cançó taral·lejant o xiulant a Google?
L'explorador millora els algoritmes del seu cercador per trobar una melodia tot i que no es recordi ni l'autor, ni la lletra ni el títol d'aquesta
silba
Google ha millorat els algoritmes del seu cercador per als qui volen trobar una cançó però no són capaços de recordar-ne ni autor, ni lletra ni títol. ¿I com es farà? Doncs xiulant o taral·lejant la tonada durant 10 o 15 segons.
«Tots sabem com de frustrant és quan no pots recordar el nom d’una cançó o cap de les paraules d’aquesta. Google ara et pot ajudar a resoldre-ho sense necessitat de lletra, nom d’artista o to perfecte», explica la companyia en un comunicat.
La manera més senzilla de trobar aquesta melodia que se’t posa al cap fins que aconsegueixes recordar autor, títol o lletra és iniciar la recerca des del widget de la barra de cerques de Google, prement a la barra per buscar i, una vegada allà, clicant la icona del micròfon per iniciar una recerca. Allà es desplegarà l’opció d’«escoltant» i una altra que és «buscar cançó», que és la que cal polsar per taral·lejar o xiular la tonada.
També mitjançant l’«escoltant» l’assistent de Google s’activa. Es diu: «¿Quina cançó és aquesta?» o «Quina és aquesta cançó?», i es taral·leja o xiula la melodia. Al finalitzar, Google mostra diverses opcions, almenys, les més probables. Sense tenir en compte si s’entona bé o malament.
A més, la llista de resultats ofereix informació addicional sobre l’artista i la cançó, així com vídeos o la lletra, i també la possibilitat d’escoltar la cançó en una ‘app’ de música que es tingui descarregada.
Un Shazam millorat
Notícies relacionadesAquesta nova eina de Google emula Shazam, l’aplicació que ajudava a saber títol i autor d’una cançó només d’apropar el mòbil a l’altaveu en què sonava la melodia. Però Google fa un pas més enllà, perquè amb la nova funció ‘Hum to Search’ (que es tradueix com ‘Taral·leja per buscar’) no és necessari reproduir la cançó real: n’hi ha prou de xiular-la o taral·lejar-la durant uns segons.
De moment, aquest sistema de recerca només funciona en l’aplicació mòbil d’Android i en la d’iOs només està en anglès – a Android, està disponible en 20 idiomes.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín