DONANT LA NOTA
Bolívia rep Felip VI amb un himne d'Espanya desafinat
Una banda interpreta una versió, en la qual els músics anaven descompassats, que s'ha viralitzat a Twitter i ha generat una pluja de 'mems'
El rei Felip VI i el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, han arribat aquest dissabte, acompanyats per la ministra d’Exteriors, Arancha González Lara, a Bolívia per assistir a la presa de possessió del nou president del país bolivià, Luis Arce.
A l’aterrar al país sud-americà, una banda de música ha interpretat per als mandataris una versió de l’himne d’Espanya una mica diferent de l’habitual, en la qual els músics anaven descompassats. Les imatges (i sons) s’han viralitzat a Twitter i han generat una pluja de ‘mems’:
Qué maravilla. En Bolivia han tocado el himno de España frente al rey con cada instrumento en una tonalidad diferente (como poco). Y me atrevería incluso a afirmar que alguno hasta sin afinar. La cara de Felipe VI es de "qué vanguardista es esto". ¿No? pic.twitter.com/nDACgVETco
— Jesús Espinosa (@_jesusespinosa_) 8 de noviembre de 2020
Les expressions a les cares de Felip i Iglesias, que es podien intuir a través de la mascareta, a l’escoltar la versió de l’himne que estava sonant no han passat desapercebudes i han sigut també del més comentat de la visita al país bolivià.
Felipe VI y Pablo Iglesias llegan a Bolivia y le reciben con una peculiar versión del himno de España, sus caras lo dicen todo https://t.co/buqXzTVdBH pic.twitter.com/Z0tjK3my80
— ¡Cuánto Daño! (@cuantodanio) 9 de noviembre de 2020
Himne d’Espanya
No és la primera vegada que l’‘himne d’Espanya’ es torna viral a les xarxes socials a causa d’errors garrafals en la seva interpretació.
L’any 2019, després del triomf de Rafa Nadal a Roland Garros, l’himne va sonar per duplicat a les pantalles de tots els espanyols, i els ‘mems’ no van tardar a arribar a Twitter.
Y vamos con el himno. Van tantas veces aquí que suena ya con eco.#RolandGarros #12de12 #RafaelNadal pic.twitter.com/wfD7ffsKtA
— KNZ (@AM_addel) 9 de junio de 2019
Notícies relacionadesEl intérprete del himno español en el 12° titulo de Roland Garros de Rafa Nadal. pic.twitter.com/BVGdELjtmc
— Profeta Baruc (@Profeta_Baruc) 9 de junio de 2019
Un altre dels casos més sonats va ser l’any 2015, quan a la campiona mundial de bàdminton Carolina Marín, després de rebre l’or a Jakarta, li van posar l’himne espanyol, el de l’època franquista (amb lletra) per entregar-li el premi.
El #himnonacional español ¿cantado? En el #mundialbadminton. Me he perdido algo. Cara de circunstancia de @caro_marin2 ;-)
— KitarocK (@JuanluKitaro) 16 de agosto de 2015
Carolina Marín gana el Mundial, y suena el himno de España, pero el franquista...
— Martín Camaño (@Martin__Camano) 16 de agosto de 2015
L’any 2011 el ciclista Alberto Contador va ser honrat en el Giro d’Itàlia amb la mateixa versió de l’himne espanyol que va escoltar Carolina Marín. L’escrit per José María Pemán, a petició de Primo de Rivera, i utilitzat després de la Guerra Civil en el franquisme.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia