Menjar hiperrealista
Una botiga japonesa ven per error pastissos de plàstic creient que eren comestibles

Les mostres japoneses de menjar de plàstic són una indústria multimilionària, però les cassoletes d’ou falses d’una pastisseria van resultar tan semblants a les reals que els seus empleats, sense voler, en van vendre cinc.
El menjar de plàstic, conegut com a ‘shokuhin sampuru’, és elaborat amb gran cura en els detalls, des de les gotes d’humitat en un vas de cervesa gelada fins a la superfície brillant d’un plat de ramen.
Els pastissos de plàstic d’Andrew’s Egg Tart, d’Osaka, van resultar tan convincents que els empleats no van notar la diferència i inadvertidament en van vendre cinc dissabte a dos clients en un lloc a prop de l’estació de Tottori, a l’oest del Japó.
«Lamentem molt vendre per error les mostres», ha explicat a AFP un representant de l’empresa.
Un empleat es va adonar de l’error poc després de les vendes i els clients van poder tornar els pastissos falsos abans de començar a menjar-los.
Per evitar una altra confusió, l’empresa posarà adhesius als pastissos de plàstic.
- A JAÉN El poble més pobre d’Espanya no és tan pobre: «Aquí hi ha diners, però molts no es declaren»
- Una au intimidadora El veí de Sants que no pot sortir al terrat de Sant Jordi a Sant Joan per l’amenaça d’una gavina
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Procediment penal obert Investigats per «administració deslleial» els marmessors de la fortuna de Pere Mir, entre ells l’oncòleg Josep Tabernero