Cinc seqüències
Els millors moments dels Globus d’Or 2023
La llista completa dels guanyadors
Els Globus d’Or van fer la seva gran tornada a la televisió aquest dimarts, amb l’esperança de girar full als escàndols que han entelat la seva imatge.
Entre un presentador irreverent, llargs discursos i l’ombra persistent de la bufetada de Will Smith en els últims Oscars, aquí hi ha cinc aspectes destacats d’aquesta cerimònia número 80, que obre la temporada de premis als Estats Units.
Enfrontant el racisme
Sumida des de fa dos anys en acusacions de racisme, sexisme i corrupció, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), que atorga els Globus d’Or, esperava girar full.
Va ser sense comptar amb les burles del presentador, Jerrod Carmichael. El comediant afroamericà immediatament va fer broma sobre la falta de diversitat de l’organització.
«Et diré per què soc aquí. Soc aquí perquè soc negre», va dir, dient-se a si mateix «la cara negra d’una organització blanca assetjada».
Voluntàriament irreverent, l’actor va explicar la seva consternació quan li van oferir el paper de director d’orquestra de la vetllada. Els dubtes van desaparèixer ràpidament davant el xec de «500.000 dòlars» que li va oferir l’organització, va dir fent broma, narrant una conversa amb una de les seves amigues.
«Ella em va dir: ‘Amic, serà millor que et posis un bon vestit i agafis els diners d’aquesta gent blanca’».
La intimidadora Michelle Yeoh
Com sol passar, les celebritats guardonades han demostrat que els encanta sentir-se parlar: gairebé tots els discursos d’acceptació han rosegat el temps assignat. La cerimònia, que se suposava que havia de durar només tres hores, finalment es va superar en vint minuts.
Els productors han intentat acomiadar les estrelles que es prolongaven, gràcies a una petita melodia tocada al piano. Però la majoria va continuar el seu agraïment com si res hagués passat.
En aquest paper, és la malaia Michelle Yeoh qui més va brillar. Elegida millor actriu de comèdia pel seu paper de propietària d’una bugaderia immersa en universos paral·lels a ‘Everything Everywhere all at Once’, no va dubtar a treure la carta de la intimidació.
«Calla, sisplau», va dir burletament, recordant les moltes escenes de lluita que marquen la pel·lícula. «Puc fotre’t, això és seriós».
L’ombra de Will Smith
Will Smith, per descomptat, no va ser convidat, però la seva bufetada a la cara del comediant Chris Rock a l’escenari dels Oscars l’any passat continua fent parlar a Hollywood.
L’episodi és ara una font inesgotable de bromes.
Jerrod Carmichael ha afirmat així haver entregat durant un tall publicitari un premi a la «millor representació de la masculinitat a la televisió» a l’actor, que no havia suportat una broma sobre la caiguda del cabell de la seva dona.
L’actor Eddie Murphy, premiat per tota la seva carrera, va incidir una mica més tard en el tema.
«Hi ha un pla real que pots seguir per aconseguir l’èxit, la prosperitat, la longevitat i la tranquil·litat», li va dir una audiència hilarant. «Hi ha tres coses: paga els teus impostos, ocupa’t dels teus propis assumptes i mantén el nom de la dona de Will Smith fora de la teva maleïda boca».
Tom Cruise, burlat
I com que els absents sempre s’equivoquen, Tom Cruise, la pel·lícula del qual «Top Gun: Maverick» va ser nominada, també va tenir la seva quota de bromes a la seva costa.
L’actor nord-americà va tornar els seus tres Globus d’Or a la HFPA el 2021, en protesta pels escàndols.
A mitja tarda, Jerrod Carmichael va tornar a l’escenari amb tres estatuetes en mà, per representar aquests premis.
«Hola nois,he trobat això», li va dir a l’audiència, abans de comentar sobre la membresia de Tom Cruise a l’Església de la Cienciologia.
«Potser hauríem d’agafar aquestes tres coses i canviar-les per la tornada de Shelly Miscavige», va afegir el presentador, referint-se a la dona del líder del culte, a qui no s’ha vist en anys en l’audiència.
Representació LGBTQ
Recompensat amb un premi especial per la seva carrera, el productor de la sèrie Ryan Murphy («Nip/Tuck», «Glee», «Pose») va aprofitar l’oportunitat per fer una crida vibrant per representar millor la comunitat LGBTQ a la pantalla.
Notícies relacionadesEn particular, va demanar al públic una «ovació dempeus» per a M. J. Rodríguez, l’estrella de la seva sèrie «Pose», qui es va convertir en la «primera actriu transgènere a guanyar un Globus d’Or» el 2022 sense poder celebrar la seva victòria. A causa dels escàndols, la cerimònia es va portar a terme sense públic ni televisió.
«La meva missió ha sigut agafar el que no es veu, el que no s’estima i convertir-lo en els herois que esperava, però mai vaig veure, en la cultura pop», va dir.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia