Obro fil
Juana Dolores i les seves «amigues grasses» contra Juliana Canet
La pugna entre creadores de contingut, el debat electoral entre Sánchez i Feijóo i el Barça de bàsquet, temes de la setmana a les xarxespugna entre creadores de contingut
La pugna entre creadores de contingut, el debat electoral entre Sánchez i Feijóo i el Barça de bàsquet, temes de la setmana a les xarxesdebat electoral entre Sánchez i Feijóo
La pugna entre creadores de contingut, el debat electoral entre Sánchez i Feijóo i el Barça de bàsquet, temes de la setmana a les xarxesel Barça de bàsquet
La pugna entre creadores de contingut, el debat electoral entre Sánchez i Feijóo i el Barça de bàsquet, temes de la setmana a les xarxes
La perícia sexual d’Ibai Llanos
El combat de la setmana a les xarxes va tenir com a protagonistes dues de les principals creadores de contingut (ara es diu així) catalanes. En un costat del ring, Juliana Canet, realitat més que promesa de les ones, amb presència ja a TV-3 i a Catalunya Ràdio, una ment ràpida i mordaç. A l’altre, Juana Dolores, poeta brillant i ‘infant terrible’ oficial, diva d’extraradi. Es van enfrontar a compte de les habilitats sexuals d’Ibai Llanos, que ja afegeix surrealisme a la situació.
Comencem pel principi. Canet i un altre periodista, Roger Carandell, apareixen en un vídeo de TikTok que té com a tesi que els homes poc afavorits són més generosos en matèria sexual amb les parelles. De seguida el discurs se centra en Ibai Llanos. «És un tio friqui, un nen rata, que s’entrega en totes les facetes de la seva vida quan senten que poden tenir alguna cosa. Quan tenen una noia es tornen bojos i mengen molt cony», diu Canet. El vídeo, en evident to de broma, el retuiteja, sense dir res, Ibai, i a partir d’aquí el cel internàutic s’esfondra sobre Juliana Canet. La majoria l’acusa de «grassòfoba» i ella acaba demanant disculpes: «Em sap realment greu que un vídeo sense mala intenció s’hagi mal interpretat així. No dic res sobre les persones grasses ni lletges. Parlo dels friquis utilitzant prejudicis i estereotips i, evidentment, sense pensar que podria molestar tant algunes persones. Espero que accepteu les meves disculpes».
Quan les aigües es calmaven, va aparèixer Juana Dolores. La poeta, amb una fama que es va disparar fa unes setmanes arran d’una entrevista a TV-3, va publicar diversos tuits. El més explosiu semblava una amenaça, però no se sap què significa el verb tossir en aquest context: «Espero no trobar-me mai la Canet amb les meves amigues grasses perquè li tossirem, li tossirem. Que se’n vagi, que amb la pasta que cobra per fer el pallasso com a mínim que sigui bona gent i pensi una mica. No costa res, això».
Pedro Sánchez i el galop en diferit
Els socialistes, i moltes persones d’esquerres en general, encara no s’han recuperat del debat televisiu de dilluns. Estava marcat en tots els calendaris progressistes com el dia en què Pedro Sánchez capgirava les enquestes i quedava en situació de culminar la remuntada en l’última part de la campanya. Els precedents no deixaven lloc a dubte: el president s’havia berenat Alberto Núñez Feijóo cada vegada que s’havien enfrontat al Senat i, a més, ja havia practicat amb Carlos Alsina, a ‘El Hormiguero’ i contra Ana Rosa Quintana. Era fàcil.
Però no. Feijóo va sortir a l’atac i va desarborar Sánchez, que només sabia mussitar «això és mentida» i moure el cap molt decebut, com si aquell que tenia al davant no fos el seu adversari polític, sinó un fill que suspèn cinc assignatures. Pocs debats han concitat tanta unanimitat: el líder del PP va ser més hàbil i va guanyar la partida. Això dilluns, perquè a partir de dimarts va començar la recerca d’explicacions i culpables i de seguida hi va haver veredicte: els moderadors no van moderar i van deixar que Feijóo colés diverses boles que van descol·locar Sánchez.
Es van editar vídeos amb les mentides del líder del PP i amb les correccions i fins i tot es va posar nom a l’estratègia: «Galop de Gish, contaminar el debat a força de mentides per fer-lo inviable», va analitzar el politòleg Eduardo Bayón. No obstant, el canvi en la tendència de totes les enquestes continua inexorable.
«Ahir Feijóo va guanyar el debat contra Sánchez. Avui ja l’ha perdut davant de tot Espanya. I és que les mentides tenen les potes molt curtes, i un polític que menteix no mereix governar», va dir @deselectrocuta1 dimarts. Aquest tuit va tenir molt èxit: es va llegir 110.000 vegades. Però l’audiència del debat va ser de 5,9 milions d’espectadors.
Willy Hernangómez canvia de sang
«Soc madridista 100%, de sang». Amb aquesta frase, Willy Hernangómez va aclarir fa uns anys qualsevol dubte sobre les seves preferències esportives. El jugador de bàsquet, que com el seu germà Juancho havia iniciat una aventura a l’NBA, no es plantejava llavors un retorn a Espanya, però tot apuntava que, si això acabava passant, tornaria al Reial Madrid. Però va ser el Barça qui va anunciar dijous que fitxava Willy Hernangómez, amb el consegüent enrenou a les xarxes socials.
Va passar el que sol passar en aquests casos: els tuitaires madridistes més ofesos, o amb més temps lliure, van bussejar a l’hemeroteca i van trobar nombroses mostres d’amor de Willy Hernangómez cap al Reial Madrid. L’entrevista en la qual declarava que el seu cor era blanc, una foto besant l’escut i algunes altres frases molt contundents que no han envellit bé. «Cal entendre Mirotic, però jo mai me n’aniria al Barça», va dir, per exemple, el 2019.
Altres «analistes» van més lluny i veuen darrere del fitxatge tota una teoria de la conspiració de caire masclista. Resulta que la nòvia d’Hernangómez és la catalana Nicole Traviesa, jugadora professional de pàdel. Segons aquestes versions (que ofereixen com a prova el tuit en català que li va dedicar fa uns dies), el jugador de bàsquet hauria sucumbit de tal manera als seus encants que hauria canviat de filiació esportiva. També hi ha qui pensa que en realitat Hernangómez volia anar al Madrid i que esperava que el club blanc exercís el seu dret de tempteig per acabar jugant allà.
Totes aquestes disquisicions poden tenir una segona part ben aviat: el Barça també està pensant a incorporar Juancho. Ell sembla que ho nega, però la majoria de comentaristes ho tenen clar. «Al CIS de Tezanos, Juancho Hernangómez no fitxa pel Barça», diu amb ironia Manuela Criado.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
FC Barcelona Entendre més Ibai Llanos Alberto Núñez Feijóo Pedro Sánchez Reial Madrid Reial Madrid Bàsquet