El centre de formació professional Pere Martell aposta pels cicles de perfils industrials a l’observar que «el mercat laboral demanda cada vegada més professionals que hagin arribat a bons nivells en totes les competències, incloses les transversals. Si el món canvia a una velocitat de vertigen, nosaltres no podem utilitzar les mateixes eines per educar que fa 40 anys». En aquest escenari, compten amb tecnologies de la indústria 4.0, com la realitat augmentada, i es potencia l’ús de les noves metodologies a través de la formació permanent del professorat i invertint en nous equipaments.
El model d’aprenentatge situa l’alumnat al centre i li atorga la responsabilitat de resoldre de forma col·laborativa els reptes plantejats. Aquesta manera de treballar implica una visió pròxima a la realitat laboral dels futurs professionals. Aquesta no és l’única metodologia activa, ja que es fa servir l’aula invertida com a mètode per modular els ritmes d’aprenentatge, recolzament o repàs per avançar continguts més teòrics i aprofitar el temps a l’aula per realitzar treballs més pràctics. Tampoc es deixa de banda la gamificació i l’aprenentatge basat en jocs, ja que suscita un fort interès per part d’alumnes i professors.
L’Institut Pere Martell està treballant en l’adaptació dels continguts curriculars dels cicles a la demanda real de cada sector.
ADAPTACIÓ A L’ENTORN
Notícies relacionadesL’objectiu és donar resposta a la necessitat de nous perfils professionals. D’una banda, s’ha realitzat una actualització de continguts pionera en el CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics, centrats en el 5G, la ciberseguretat i els ‘smartphones’. De cara al curs 2022-23 es començaran a impartir matèries específiques pensades per al vehicle elèctric i híbrid.
Aquesta oferta ajustada al mercat ha convertit el Pere Martell en centre de referència. L’ocupació dels graduats en formació professional és del 89%, segons les enquestes que realitza el centre. La taxa d’atur dels graduats és d’un 11%, més baixa que en els últims anys, que de mitjana se situava per sobre del 15%. A més, aquesta dada és molt inferior a la taxa d’atur dels joves catalans d’entre 16 i 24 anys (25,3% en el primer trimestre de 2022. Destacar també que un 60% dels graduats que s’insereixen en el món laboral tenen una feina relacionada amb els seus estudis. En els estudis de grau mitjà, la mitjana d’ocupació és del 87%, mentre que els estudis de grau superior (CFGS ) tenen una mitjana d’ocupació del 93,12%.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034