AGBAR
Formar el talent verd del futur
En el marc de l’Any Europeu de les Capacitats, l’Escola de l’Aigua d’Agbar ofereix una àmplia oferta formativa, que prepara els professionals d’avui i del demà per donar resposta als reptes més grans de la nostra societat
![Formar el talent verd del futur Formar el talent verd del futur](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/03610a97-7f39-4f22-b862-7bb6c7be3d3d_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
L’any 2023 s’ha declarat com l’Any Europeu de les Capacitats per les institucions europees. La proposta de la Comissió Europea se sustenta en el fet que la transició digital i les competències verdes estan obrint noves oportunitats per a les persones i l’economia de la Unió Europea. Tenir les habilitats necessàries empodera les persones per reorientar-se i enfocar-se amb èxit als canvis del mercat laboral i en la societat, i assegura que ningú es quedi enrere i que la transició verda i digital sigui socialment justa.
En aquest context, i amb l’objectiu de sumar-se a l’impuls de les ‘skills’ el 2023, l’Escola de l’Aigua, la institució d’Agbar creada per compartir i transferir coneixement en matèria d’aigua i medi ambient, estén a tota la ciutadania de la Unió Europea un conjunt d’accions que desenvoluparà durant tot l’any: publicació d’articles, organització de ponències i noves ajudes en forma de tarifes especials per als seus programes d’educació superior, entre diverses iniciatives.
La necessitat d’habilitats verdes és una prioritat clau a l’abordar els desafiaments actuals del canvi climàtic, l’energia i la protecció del medi ambient i requereix la implementació de mesures en formació inicial, educació superior i aprenentatge continu relacionades amb l’economia verda, la digitalització i l’esperit empresarial.
Qualificació
Tenir el talent qualificat per afrontar els desafiaments de la nostra societat comporta diversos beneficis: millorar i desenvolupar els coneixements i les capacitats dels professionals de manera sostenible, garantir l’ocupabilitat dels joves i enfortir la competitivitat de les empreses en l’economia verda, entre d’altres. Així, el sector de l’aigua pot contribuir al desenvolupament d’altres sectors, generar confiança i ocupació en l’economia verda, executant projectes per avançar en el desenvolupament sostenible i actuant davant l’emergència climàtica. Això es tradueix en nous llocs de treball i s’obren horitzons per als estudiants.
L’aposta per l’FP Dual
Per aprofundir en el seu compromís amb l’ocupació de qualitat, Agbar aposta per la formació i la qualificació dels professionals del sector.
Des del 2012, l’Escola de l’Aigua promou el desenvolupament de l’FP Dual, un model d’èxit en col·laboració publicoprivada amb les diferents administracions i instituts de Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia, Andalusia, el País Valencià i les Canàries en més de 20 instituts.
Notícies relacionadesAquesta trajectòria de deu anys s’ha reconegut amb el premi FPCat a les bones pràctiques empresarials en aquest àmbit. En el cas de Catalunya, és possible en l’actualitat cursar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en xarxes i estacions d’aigua a l’Escola Municipal del Treball de Granollers, els instituts Pere Martell de Tarragona, Rubió i Tudurí a Barcelona i Alfons Costafreda de Tàrrega. Al seu torn, més de 20 empreses acullen els alumnes que opten per cursar els cicles en modalitat. La tecnificació i innovació del sector de l’aigua permet generar llocs de treball de qualitat. Per això, és vital que la formació estigui adaptada a les necessitats de les empreses i la Formació Professional Dual està precisament dissenyada per aconseguir aquest objectiu. Aquests estudis postobligatoris capaciten l’alumnat per portar a terme el muntatge, les operacions i el manteniment de xarxes d’aigua, així com l’operació i el manteniment dels equips i les instal·lacions d’estacions de tractament d’aigües. Aquest tipus de formació fa un especial èmfasi en l’ocupabilitat dels joves que s’incorporen com a nous professionals al sector. L’adquisició del conjunt de competències per fer front a la transició verda i digital es complementa amb la formació contínua en l’empresa, mitjançant eines d’aprenentatge personalitzat com la nova plataforma Nerexa que garanteixen l’òptima qualificació dels professionals en actiu.
MÀSTER EN TECNOLOGIA I GESTIÓ DE L’AIGUA
Pensat per a perfils tècnics i gerencials, aquest programa de referència de l’Escola de l’Aigua té com a principal objectiu dotar els participants d’una visió integral de la gestió del cicle urbà de l’aigua i de les competències directives, per a la presa de decisions estratègiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en empreses i organismes operadors d’aigua.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Oscar Pierre (Glovo): "Vam canviar de model perquè no teníem diners per a multes"
- Proves genètiques La jove polonesa que diu que és Madeleine McCann aporta un test de l’ADN que podria confirmar la paternitat de Gerry McCann
- Vertiginosa renovació de l’oferta hotelera a la ciutat 5.589 restaurants traspassats en 5 anys
- QÜESTIÓ DE CONFIANÇA El Congrés debatrà dimarts vinent la iniciativa de Junts sobre la qüestió de confiança a Pedro Sánchez
- Aliança Catalana Junts frena la moció de censura a Ripoll per fer fora Orriols i la titlla ara d'"inviable"
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Balanç anual El Port de Barcelona tanca el 2024 amb un resultat net de 63 milions, que l’impulsa a invertir 332,5 milions aquest any
- RETALLADA DE 7 PUNTS EN TRES JORNADES El sorpasso exprés del Barça per reconquerir el liderat a la Lliga