1
11
La fase inicial del trànsit de Venus entre el Sol i la Terra, un fenomen que ajudarà els científics a obtenir més dades sobre el trànsit dels planetes i que no es repetirà fins al desembre del 2117.
Encara que a Catalunya només s'ha pogut veure durant mitja hora, els països de l'Àsia de l'est i del Pacífic occidental han pogut veure el recorregut complet
1
11
La fase inicial del trànsit de Venus entre el Sol i la Terra, un fenomen que ajudarà els científics a obtenir més dades sobre el trànsit dels planetes i que no es repetirà fins al desembre del 2117.
2
11
El planeta Venus, representat com un punt negre a la part esquerra de la silueta del Sol, vist des de la riba del riu Ganges a Varanasi, Índia.
3
11
Gent de tot el món va centrar la seva atenció en el cel dimarts i dimecres a la matinadaper disfrutar del pas del planeta entre el Sol i la Terra, especialment als països de l'Àsia de l'est i del Pacífic occidental, on s'ha pogut veure el recorregut.
4
11
El pas de Venus vist a través d'un filtre solar a l'Observatori Guivatayim a prop de Tel Aviv, imatge que s'ha pogut veure des dels set continents.
5
11
Imatge del trànsit del planeta captada des de la platja de Pals (Girona), a través d'un telescopi amb filtre solar. Encara que la Costa Brava era el millor lloc de la Península per disfrutar d'aquest fenomen, només ha durat una mitja hora.
6
11
Malgrat la capa fina de núvols que cobria el cel de Cabrils (Barcelona) aquest dimecres al matí, s'ha pogut disfrutar al llarg d'uns minuts del trànsit de Venus davant del Sol.
7
11
Encara que gran part dels països de l'Amèrica del Sud no han pogut disfrutar d'aquest fenomen, aquesta és la imatge captada des de Quito, a l'Equador.
8
11
Un avió vola sota una fina capa de núvols travessant el Sol, igual que el lent moviment de Venus a través de la cara de l'Astre Rei vist des de l'Observatori de Griffith a Los Angeles.
9
11
Imatge cedida per la NASA on es mostra el planeta Venus en l'inici del trànsit davant del Sol, un esdeveniment astronòmic que es produeix quan el planeta passa directament entre el Sol i la Terra, un trànsit que no es tornarà a repetir fins al 2117.
10
11
La gent s'ha reunit a l'Observatori de Griffith, a Los Angeles, preparada amb ulleres de sol i protecció especial per veure el fenomen, que no es repetirà fins d'aquí 105 anys.
11
11
Des de Pals (Girona), el Sol ha sortit tapat per l'horitzó, però després s'ha pogut veure el trànsit entre les 6.15 i les 6.50. Tot i així, alguns aficionats s'han arribat fins a la platja per disfrutar de l'efímer espectacle.