Futbol

El Girona cau a Vila-real martiritzat a base de penals (1-0)

• Del Cerro Grande ha assenyalat tres penes màximes contra els gironins, una l’ha anul·lat el VAR, una altra l’ha aturat un estel·lar Gazzaniga i la tercera ha sigut l’1-0 amb l’afegit ja complert

VILLARREAL GIRONA

VILLARREAL GIRONA / Domenech Castelló / Efe

3

Vila-real és un lloc on el Girona pot perdre. Per pressupost, per qualitat dels seus jugadors, el partit d’aquest diumenge era per patir i el Girona ho ha fet. Més ben dit, ha sabut fer-ho. L’equip ha resistit durant 99 minuts les moltes envestides i intents de Yeremy Pino, Baena, Gerard Moreno i companyia gràcies a un Gazzaniga estel·lar que ha sigut l’heroi blanc-i-vermell fins a l’últim sospir. El porter argentí ha fet intervencions decisives i fins i tot ha aturat un penal a Gerard Moreno (m. 94). Res ha pogut fer, però, contra les ganes boges de Del Cerro Grande de xiular penals contra el Girona.

El col·legiat madrileny n’ha xiulat tres. Un, el VAR l’ha tret fora de l’àrea però ha suposat l’expulsió de Bueno; el segon, de Romeu a Pau Torres, ja en l’afegit l’ha aturat Gazzaniga. En el minut 99, amb l’afegit ja complert, Del Cerro n’ha vist un altre de Juanpe a Pau Torres. Parejo, aquesta vegada, ha batut el porter argentí per certificar la derrota dels gironins, que ni tan sols han pogut servir de centre i se n’han anat als vestidors frustrats i emprenyats per haver perdut un punt en l’últim segon.

Tot l’esforç defensiu, multiplicat amb l’expulsió de Bueno (m.75), se n’ha anat en orris en l’última acció del partit després d’una clara falta a Bernardo abans del córner. Un controvertit penal, el de Juanpe a Pau Torres, que ha confirmat que el Girona havia de lluitar contra més elements que la qualitat dels jugadors del Vila-real. La derrota talla la ratxa de set jornades sense perdre dels de Míchel que, sense la capacitat d’oferir un joc més virtuós que és de costum, han ensenyat una virtut també molt necessària en futbol com és la capacitat de saber patir i resistir. Han sobrat uns segons i també la voluntat de ser protagonista de l’àrbitre.

Recital de Gazzaniga

Els de Míchel han entrat en el partit espessos i abans dels dos minuts Bueno ja havia vist la targeta groga per fer caure Gerard Moreno quan s’ha plantat a l’àrea. Entre l’embolic inicial i l’absència de David López, suplert per Bernardo, el Girona no ha sigut tan fiable ni contundent enrere. La pressió del Vila-real ha asfixiat els gironins, a qui els ha costat sortir amb la pilota controlada. L’allau de joc del Vila-real no s’ha aturat i aquí ha començat el recital de Gazzaniga, amb una estirada contra una rosca de Baena que anava a l’escaire. Abans, Yeremy Pino havia enviat la pilota al pal en la primera rematada. El porter cedit pel Fulham tornaria a ser decisiu amb un aturada estratosfèrica encara en la primera part i confirmava el seu rol de titular indiscutible després d’haver començat el curs com a suplent de Juan Carlos.

El Girona ha hagut de treure el paraigua per aturar el ruixat ofensiu del rival. Tanmateix, els de Míchel han ensenyat les urpes en les poques arribades que han tingut i Stuani ha pogut fer el 0-1 només davant Reina. Poc abans, Gazzaniga havia tret una altra mà increïble a un cop de cap de Mandi.

Que la primera part hagi acabat amb zero a zero ha sigut mèrit d’un Gazzaniga que no s’ha tret la disfressa de superheroi, i que ha continuat amargant la vida als davanters locals amb una gran parada de Capoue en un xut des de la frontal. Míchel ha mirat de sacsejar una mica el partit amb l’entrada de Castellanos i Yangel Herrera, que tenien la missió d’avançar la línia de pressió i tenir més pilota. Res. No ha funcionat. S’acostava el final del partit i Del Cerro Grande ha començat el seu recital particular. Primer el VAR ha desautoritzat traient fora de l’àrea una falta de Bueno, que li ha suposat la segona groga i expulsió. Amb 10 homes, el Girona ha tret aigua com podia. El final ha tingut un guió massa cruel per a un Girona que ha mort a la vora després de remar molt.Vila-real: Reina, Yeremy (Morales, m. 81), Mandi, Pau Torres, Cuenca (Mbacke, m. 61), Mojica (Alberto Moreno, m. 86), Parejo, Baena, Capoue (Trigueros, m. 81), Chukwueze (Collado, m. 86), Gerard Moreno.

Girona: Gazzaniga, Arnau, Bueno, Bernardo, Miguel Gutiérrez (Juanpe, m. 81), Romeu, Villa (Valeri, m. 75), Iván Martín (Yangel Herrera, m. 64), Aleix Garcia (Borja García, m. 75), Riquelme i Stuani (Castellanos, m. 64)

Gols: 1-0 Parejo, de penal (90 +11’).

Àrbitre: Del Cerro Grande (Comitè madrileny).