Investigació judicial
Les marques repudien Alves després de ser acusat d’agressió sexual
El club mexicà Pumas li reclama 4,5 milions d’euros per una clàusula de conducta del seu contracte
Les marques i empreses que fins ara recolzaven i patrocinaven la carrera futbolística de Dani Alves li estan retirant la confiança pel seu empresonament a Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires) com a presumpte autor de l’agressió sexual a una jove de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona el 31 de desembre passat. Una de les companyies que ha trencat la relació amb el jugador és una brasilera de serveis financers, mentre que dues empreses més han deixat en suspens els contractes, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Adidas no li ha renovat l’acord que tenien i que va finalitzar el 18 de gener, després del Mundial de Qatar, quan ja se sabia que un jutjat de Barcelona estava investigant l’astre brasiler.
A aquesta pèrdua d’ingressos s’afegeix una altra qüestió econòmica no menys important. El Club Nacional AC Pumas de Mèxic han obert un nou front de conflicte per a Alves. L’equip va acomiadar el jugador brasiler per la seva detenció i entrada a la presó després de la denúncia per presumpta violació i li demana una indemnització per violar els termes de conducta del contracte que va firmar l’any passat amb el club mexicà.
El portal brasiler UOL Sporte ha publicat que el 20 de gener, quan va ser arrestat pels Mossos i conduït a la presó, el club mexicà va enviar un correu al futbolista, en què li va anunciar la rescissió del seu contracte, com es va conèixer en el seu moment, i també una indemnització per 4,5 milions d’euros.
Segons el mitjà brasiler, que ha tingut accés al mail, el club s’empara en la clàusula en què es parla de casos de dopatge, «de qualsevol escàndol que es faci públic» o en «qualsevol acte que sigui considerat delicte segons la legislació del país on hagi tingut lloc». «Sense cap més remei, el jugador està obligat a reemborsar al club el pagament de la indemnització prevista en la clàusula quinzena del contracte, per cinc milions de dòlars lliures de qualsevol impost o retenció», afirma el correu electrònic del Pumas. Si Alves rebutja l’abonament d’aquesta indemnització, el club mexicà es reserva el dret d’emprendre accions davant la FIFA o altres jurisdiccions. Altres empreses
«qualsevol acte que sigui considerat delicte segons la legislació del país on hagi tingut lloc». obligat a reemborsar al club el pagament de la indemnització previstael dret d’emprendre accions davant la FIFA o altres jurisdiccions.Altres empresesL’advocat defensor d’Alves, Cristóbal Martell, exposava en el seu recurs contra l’ordre de presó que «són algunes les companyies», i «seran més durant els pròxims dies i setmanes», que han rescindit els contractes de patrocini, publicitat i imatge que havien subscrit amb Alves. Hygia Saúde, una empresa de serveis financers i assegurances del Brasil va trencar l’acord amb el jugador i la firma 1xPartner (apostes esportives) va deixar en suspens el patrocini del futbolista com ambaixador de la marca (també l’ha esborrat dels seus anuncis i xarxes socials) fins que no s’acabi el procés judicial. La mateixa mesura va adoptar la societat Ethika (marca de roba).
En la documentació aportada per la defensa al jutjat s’inclouen les notificacions remeses al jugador per aquestes mercantils. El director internacional d’Ethika va expressar en un correu electrònic: «Això implica que no farem cap dels pagaments acordats per aquest 2023 i posteriorment fins que el Dani estigui lliure de càrrega». L’advocat d’Alves afirma que els ingressos del jugador s’han vist reduïts de forma considerable i que, per tant, la seva capacitat econòmica ha minvat. Un dels arguments de la jutge per empresonar-lo va ser que els béns que posseeix el jugador li permeten viure a qualsevol país del món i, per tant, hi havia risc de fuga.
El contracte del Pumas en poder del jutjat consta que l’esportista percebia mensualment uns 300.000 euros (el jugador va assegurar primer que era a l’any i va rectificar quan la togada el va avisar que no era així). Al ser preguntat per altres possibles ingressos, Alves va admetre que cobra per la seva imatge entre 30.000 i 50.000 euros cada tres mesos, uns diners que a partir d’ara no percebrà en la seva totalitat. Tanmateix, el brasiler compta amb altres negocis i empreses, així com propietats, segons es desprèn de la investigació judicial. Alves compta amb una empresa a Sant Just Devern (Barcelona) sobre explotació de drets d’imatge. Fa uns anys també va invertir en restauració.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034