DISSABTE, 14 H.

Reial Societat-Girona amb la mirada posada a Europa

Stuani ocuparà el lloc del lesionat Taty Castellanos a la recerca de la quarta victòria seguida dels blanc-i-vermells.

Reial Societat-Girona amb la mirada posada a Europa

David Borrat / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la mirada enfocada a Europa s’enfronten Reial Societat i Girona a Anoeta. L’equip de Míchel, amb la salvació assegurada, té prou punts i els ànims disparats per aspirar a aconseguir una plaça en la competició internacional per primera vegada en la seva història. El conjunt basc persegueix la quarta vegada, ara a la Champions, per a la qual li falten dues victòries. Mentre la Reial mira d’avantatjar Vila-real i Betis, les seves amenaces al quart lloc, el Girona mirarà d’atrapar-los per discutir-los l’Europa League, tot i que l’onze de Míchel ja en tindria prou amb conservar la classificació per a la Conference League. L’assetgen Athletic, Osasuna, Rayo i Sevilla.

«Europa no és l’objectiu», ha assegurat l’entrenador del Girona, però ha destacat: «Seria el màxim èxit del club en la seva història». L’objectiu del tècnic, una vegada eludit el descens, es va concretar a obtenir els 53 punts i superar els 51 de l’equip de Pablo Machín a la Lliga 2017-18. «Tant de bo després puguem pensar a anar a Europa», ha admès malgrat que des de la direcció del club prefereixen que es consolidi l’equip a Primera.

Atlètic, Barça i Girona

El Girona viatja a Anoeta sense Taty Castellanos, el golejador de les últimes setmanes (sis gols en les últimes tres victòries), lesionat amb un esquinç de turmell en un entrenament. Tampoc perd tant l’equip amb el seu substitut, ja que la titularitat recaurà en el màxim golejador de la història blanc-i-vermella: Cristhian Stuani. Als seus peus i al seu cap descansarà la possibilitat que el Girona sumi la quarta victòria seguida i el mantingui com el tercer millor equip de la segona volta (26 punts de 42 de possibles), per darrere de l’Atlètic (35) i el Barcelona (32).

Notícies relacionades

Més dubtes per aclarir té Míchel en la defensa per escollir el central que acompanyi Santi Bueno (Bernardo, Juanpe i David López són els aspirants), apostar per Miguel o Javi Hernández al lateral esquerre i designar Yan Couto, Reinier o Artero a la mitjapunta. Amb Taty Castellanos es quedaran a la infermeria de La Vinya Aleix, Villa, Yangel Herrera, Borja i Ibrahima.

També vol fer història Imanol Alguacil amb la Reial, que va vèncer a Montilivi per 3-5, amb dos gols d’Alexander Sorloth. En el cas dels donostiarres, seria encadenar la quarta classificació europea consecutiva. L’entrenador de la Reial ha fet una crida perquè l’afició torni a omplir Anoeta amb el mateix ambient que contra el Reial Madrid en l’última jornada. «Els més important és el triomf», ha remarcat. Més que la qualitat del joc, ha admès Imanol, indecís entre escollir Ander Barrenetxea, Mikel Oyarzabal i Take Kubo per a les dues posicions més ofensives al costat de Sorloth.