Nou vídeo de Gourmets
Alkimia i Al Kostat emprenen nous reptes després del confinament
Jordi Vilà protagonitza la segona entrega de la sèrie que secunda la iniciativa solidària Over the Rainbow del celler Grandes Vinos
«La bona cuina cal fer-la a mà i amb bona mà, mirant al futur, però sabent d'on venim», diu el xef
Un dels primers restaurants d’alta cuina de Barcelona amb estrella Michelin que va reobrir les seves portes –el 8 de juny– després del confinament va ser l’Alkimia de Jordi Vilà.Alkimia de Jordi Vilà Ubicat en un pis principal a sobre de la fàbrica Moritz (ronda Sant Antoni, 41), comparteix espai amb Al Kostat, l’altra feliç i encertada proposta gastronòmica del xef català que somiava des de molt petit a ser cuiner. Afortunadament, aquest somni es va fer realitat i avui és un referent de la cuina d’autor amb arrel catalana.
La segona entrega de la nova sèrie de vídeos produït per Gourmets i secundada per la iniciativa solidària Over the Rainbow del celler Grandes Vinos no podia haver fet millor elecció.
Alkimia reflecteix fidelment la filosofia culinària de Jordi Vilà, que pensa que «la bona cuina cal fer-la a mà i amb bona mà, mirant al futur, però sabent d’on venim». El xef defensa una cuina «simple, fresca, viva», sempre atenta a cada pas. «Preferim l’error amb ànima que la perfecció malvada», diu Vilà, que anteposa «les textures i la subtilesa del mar a la contundència de la carn». Una de les seves receptes més personals i identificatives [com mostra en el vídeo] és el mar i muntanya de cogombre de mar i orella de porc amb rostit de galanga i plàncton. A Alkimia, «el comensal és un espectador de la meva obra», explica el xef. «Jo li dic quins plats componen el menú que degustarà i en quin ordre es mengen», postil·la.
Al contrari, Al Kostat ofereix un servei diferent, més directe. Presenta una carta fresca, rigorosa amb el producte, composta de plats, platets i tapes pensats per compartir. Aquí és el client qui assumeix el control. Això sí, les dues propostes persegueixen que el client disfruti d’una experiència única i se senti com a casa, comenta Sònia Profitós, cap de sala, copropietària i ‘alma mater’ juntament amb Jordi Vilà d’Alkimia i Al Kostat.
Innovació constant
L’aparició de la Covid-19 va agafar a contrapeu la parella de restauradors, que han hagut d’aparcar per ara una sèrie d’inversions dirigides a evolucionar el model de negoci. Tot i així, fidels al seu compromís amb la innovació, una de les seves fermes apostes rau a implementar una proposta sòlida de vins que acompanyin en perfecta harmonia els plats que se serveixen amb el Menú Alkimia i el Menú Gran Atelier.
Jordi Vilà es disposa a elaborar una de les seves receptes.
S’ha de destacar també la posada en marxa de la versió adaptada al format ‘delivery’ d’Al Kostat i el nou projecte solidari juntament amb Gabi Calzado, el seu soci al Vivanda (Major de Sarrià, 134), per aprofitar el menjar que no serveixen al restaurant i destinar-lo a aquells col·lectius desfavorits que no tenen accés a una cuina de qualitat, especialment les persones grans. Una altra novetat que farà parlar és la nova botiga Va de cuina (â) del Vivanda −a punt d’inaugurar−, per degustar a casa els plats que s’elaboren al restaurant.
Després de la reobertura, la prudència guia els passos del Jordi i la Sònia. Tots dos són conscients de la situació generada pel coronavirus i, tot i que valoren la idoneïtat i disposició dels seus establiments, no dubtaran a tornar a tancar si les circumstàncies així ho aconsellen. «No volem posar en risc la salut de cap membre de l’equip ni dels nostres clients», afirmen. Treballar amb responsabilitat i seguretat és l’única manera d’afrontar la pandèmia. I per això brinden amb l’Anayón Garnacha Parcela 81 del 2017 –les vendes dels quals van destinades al 100% a dues associacions, Médicos del Mundo i Yomecorono–, amb el qual envien un missatge d’empatia i solidaritat que ajudi a superar les dificultats i seguir endavant.
- Violència de gènere "No m’atreveixo a viure sola"
- AL RADAR Activitats i locals que seran tendència el 2025
- Barcelona confirma el rècord de firmes en favor de les terrasses
- Andrew Garfield: «De vegades no tinc l’energia necessària per enfrontar-me a la fama»
- Històries del soterrani El pare oblidat del metro de Barcelona
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- La qualitat de l’aire Les ZBE desvien més usuaris al transport públic en les rendes baixes
- Musk no, els seus cotxes sí
- Sis ciutats metropolitanes ja comencen a sancionar
- Cerdanyola eximeix els veïns de complir la ZBE fins al 2028