Un formatge amb denominació d’origen
Tan natural com les pastures suïsses
Els formatges del país helvètic s’elaboren cada dia de manera artesanal amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals
Són un ingredient clau per a receptes saludables i saboroses com el Power Bowl ‘A l’Emmentaler AOP URTYP Suís’
Per menjar de manera més saludable hi ha un principi bàsic: que els productes seleccionats siguin com més naturals millor. En aquest terreny, els formatges de Suïssa juguen amb avantatge, ja que s’elaboren cada dia de manera artesanal exclusivament amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals. No contenen ni gluten ni lactosa, com tampoc colorants o conservants, als quals la indústria formatgera suïssa ha renunciat voluntàriament, malgrat que la llei permet el seu ús.
Un dels formatges suïssos més coneguts és l’Emmentaler AOP, amb els seus famosos forats. Es produeix a 110 formatgeries de llogarrets de la vall del riu Emme a partir de llet crua i no tractada de vaques que mengen herba i fenc, sense utilitzar additius i ingredients modificats genèticament. Si està elaborat segons la recepta original, creada fa més de 700 anys, porta a més l’etiqueta URTYP. Això significa que es tracta d’un formatge artesanal de qualitat superior que ha passat per una maduració d’almenys 12 mesos.
La recepta: Power Bowl ‘A l’Emmentaler AOP URTYP Suís’
Ingredients
• 100 g d’Emmentaler AOP URTYP suís ratllat • 1 alvocat petit, madur • 100 g de bròcoli • 100 g de llenties de coral • 1 carbassa petita de 110 g. 1 remolatxa petita • 2 ous ecològics • 1/2 tassa d’arròs silvestre • Nous i llavors de gira-sol • Julivert
Vinagreta:
• Suc de mitja llimona • Pebre negre molt • Flor de sal • 1 cullerada de llavors de xia • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Elaboració:
1. Preescalfeu el forn a 200 ºC. Peleu la remolatxa i la carbassa, talleu a daus petits. Col·loqueu en una safata per enfornar amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre. Cuineu durant 20 minuts, girant-ho de dues a tres vegades.
2. Coeu els ous. Cuineu l’arròs i les llenties com s’indica als paquets. Talleu l’Emmentaler AOP URTYP a bastons. Talleu l’alvocat per la meitat, ruixeu amb llimona i talleu finament. Talleu el bròcoli cru a trossos petits.
Notícies relacionades3. Barregeu tots els ingredients amb la vinagreta.
4. Col·loqueu l’arròs tebi al centre d’un bol gran col·locar les verdures, l’ou i les llavors a dalt. Empolvoreu amb una mica de julivert i serviu.
- Violència de gènere "No m’atreveixo a viure sola"
- AL RADAR Activitats i locals que seran tendència el 2025
- Barcelona confirma el rècord de firmes en favor de les terrasses
- Andrew Garfield: «De vegades no tinc l’energia necessària per enfrontar-me a la fama»
- Històries del soterrani El pare oblidat del metro de Barcelona
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- La qualitat de l’aire Les ZBE desvien més usuaris al transport públic en les rendes baixes
- Musk no, els seus cotxes sí
- Sis ciutats metropolitanes ja comencen a sancionar
- Cerdanyola eximeix els veïns de complir la ZBE fins al 2028