Joies vinícoles de la Ribera
Descobreix amb aquesta selecció de vins de Casa Gourmet tres joies de la Ribera del Duero, una de les millors regions vinícoles del món. Aquests negres d'altura, frescor i caràcter, són l'expressió màxima del terrer, refinats, subtils i complexos, forjats en un clima extrem
Joies de la Ribera del Duero /
Les terres que s'agrupen sota la Denominació d'Origen Ribera del Duero se situen en l'altiplà nord i en la confluència de quatre províncies integrades en la comunitat autònoma de Castella i Lleó: Burgos, Segòvia, Sòria i Valladolid. El riu Duero és l'eix que uneix més de 100 pobles estesos al llarg d'una franja vitícola d'uns 115 quilòmetres de longitud i 35 d'amplària. Aquí neixen els vins de la Ribera del Duero, que es caracteritzen per la seva elegància i frescor, amb una gran càrrega fruitera i una bona acidesa.
Són fills d'una terra complexa i un clima sever, condicions exclusives que ofereixen, a gran altitud, un raïm d'extraordinària qualitat i enorme valor.
"El Ribera del Duero està en el millor moment de la seva història", diu Tim Atkin, Màster of Wine, periodista i crític de vins britànic. Aquest famós expert britànic aplaudeix la creativitat, diversitat i complexitat de la Ribera del Duero i celebra el moment històric del qual està sent testimoni la denominació. “Ribera del Duero és una de les grans DO del món, viu una autèntica revolució creativa i la seva evolució és apassionant”, afegeix.
En aquesta selecció de vins de Casa Gourmet et descobrim: Viña Mayor Reserva 2019, amb una anyada excel·lent; Carmelo Rodero 2021, millor criança segons la Guia de Vins Gourmets 2025; i Heredad de Peñalosa Roble 2022, de Cellers Pascual.
Viña Mayor Reserva 2019, una joia de la milla d'or
Viña Mayor Reserva neix en vinyes de més de 60 anys situats a gran altura (900 m), donant lloc a un vi negre d'enorme complexitat en aroma i sabor, a causa de la lenta maduració del raïm en aquestes condicions excepcionals.
Aquest reserva de la Ribera del Duero ha passat 18 mesos en barriques de roure i fins a 36 mesos en ampolla abans de sortir al mercat. És un vi complex i madur, perfecte per a acompanyar carns vermelles, guisats de caça major, rostits castellans i tot tipus de formatges curats. També és perfecte per a acompanyar llegums, arrossos de carn i plats amb bolets.
Cellers Vña Mayor estan en l'anomenada “Milla d'Or” de la Ribera del Duero, Quintanilla de Onésimo (Valladolid). És el cor de les rutes del vi i dels monestirs. Integrada en el paisatge, dominai des de l'alt de la lloma les sinuoses revoltes del riu Duero. Amb una llarga trajectòria d'èxits, aquest celler, que pertany ara al grup portuguès Sogrape, ha destacat com una marca innovadora i d'alt posicionament, referent de qualitat en la denominació.
Viña Mayor Reserva 2019 /
Carmelo Rodero 2021, millor criança en la Guia Gourmets 2025
És un vi noble i imponent. Una mostra de la cura de la vinya que fa el celler, una de les més en forma de la Ribera del Duero. Aquest negre s'ha elaborat amb matèria primera de primera qualitat. És increïblement complex i elegant. Ha estat seleccionat millor criança en la Guia de Vins Gurmets 2025.
Prové de vinyes de més de 30 anys situats en Pedrosa de Duero (Burgos), a una altitud d'entre 750 i 850 metres sobre el nivell de la mar. Ha passat 15 mesos en barrica nova de roure francès i un mínim de 12 mesos en ampolla abans de sortir al mercat. Aquest gran vi a més continuarà creixent en ampolla durant uns quants anys més. Està recomanat per a maridar amb embotits ibèrics, potatges, carns vermelles i formatges d'ovella.
Carmelo Rodero, fill i net de viticultors, és un dels noms més importants de la denominació d'origen. En 1990, després de molts anys de vendre el seu raïm a cellers d'enorme prestigi com Vega Sicília, va edificar la seva i va iniciar una de les trajectòries més brillants que es recorden en tota la història de la Ribera del Duero.
Carmelo Rodero Criança 2021 /
Heredad de Peñalosa Roble 2022, de vinyes d'altura
Aquest monovarietal té un color vermell robí brillant amb aromes fruiteres i complexos ben integrats amb les fustes. En boca és franc, amb uns tanins molt madurs que endevinen un gran potencial. És excel·lent per a acompanyar graellades i guisats suaus de carn.
Notícies relacionadesCellers Pascual va començar la seva marxa en 1986 en Fuentelcésped (Burgos). Disposa d'una plantació pròpia de 35 hectàrees de vinya d'altura en espatllera i en got, amb vinyes centenàries pre filoxéricas. Cuiden amb cura i dedicació la tinta del país, prescindint d'herbicides i altres tractaments agressius. Així preserven, en el seu conjunt, la qualitat dels vins de criança i reserva, els vins de verema seleccionada i els seus vins d'autor.
Heredad de Peñalosa roble 2023 /
Casa Gourmet més que un club de vins
Casa Gourmet és la botiga en línia de vins exclusius i productes gastronòmics del grup Prensa Iberica. Els lectors i lectores poden comprar aquesta selecció de 6 ampolles de vins o rebre-la, sense costos d'enviament, després de donar-se d'alta en el Club de Vins. L'alta al club és gratuïta i els socis es beneficien de tots els seus avantatges: regals de benvinguda, enviament gratuït en les seleccions mensuals i preus exclusius amb importants descomptes. I tot sense compromís de compra, de manera que el soci o sòcia pot saltar la selecció de vins el mes que no li interessi. Es pot comprar la selecció de vins també sense ser socis a casagourmet.es.
- BADALONA Condemnats dos menors per la violació grupal d’una nena d’11 anys al Màgic
- Crònica rosa El tsunami del cine català
- Puyol es bolca amb Bela en l’últim ball de la llegenda a Barcelona
- Un metge islamòfob i ultra va llançar el cotxe contra la multitud a Magdeburg
- Colòmbia, un procés de pau singular