El futur d’áfrica
El GavàMón acull la mostra ‘Indestructibles’, que retrata 11 històries de superació de nens africans
L’exposició es podrà veure fins al 30 d’octubre a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà

indestructibles
La mostra ‘Indestructibles’, una exposició d’imatges del fotoperiodista esplugí Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa, es pot veure des de divendres passat, 1 d’octubre, i fins al dia 30 d’aquest mes a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà (Baix Llobregat). A més el divendres 22 a les 18.30 h els autors explicaran interioritats de la mostra.
L’exposició s’emmarca dins de la 17a edició de la mostra GavàMónque, durant el mes d’octubre, proposa exposicions, un cicle de xerrades, contacontes i projecció de pel·lícules, centrant-se sobretot en la problemàtica de les persones refugiades climàtiques.
🌍GAVAMÓN
— Gavà amb els Drets Humans (@Gavadretshumans) 3 de octubre de 2021
Ja pots visitar l'exposició INDESTRUCTIBLES, Una mirada a la Generació del Futur a l’Àfrica
Fotografies d’Alfons Rodríguez i textos de Xavier Aldekoa
I el dia 22/10 trobada amb els autors
Sala d’Exposicions de @bgavajsv#Gavà@alfonsrodriguez@xavieraldekoa pic.twitter.com/uUihajHzAk
Mirada a una generació
L’exposició forma part del projecte ‘Indestructibles. Una mirada a la generació del futur de l’Àfrica’, que els autors volen completar amb l’edició d’un llibre de textos i un altre de fotografies i un documental. Un projecte que «busca anar més enllà de la ferida i presentar històries de nens africans com a protagonistes actius de les seves vides i que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es regiren contra el seu destí», com assenyalen a la seva web.
«És impossible que un projecte així sigui un projecte més. Jo entenc el periodisme com un privilegi perquè em dona la possibilitat d’endinsar-me en històries com aquestes i m’apassiona enormement poder-m’hi acostar. Som periodistes perquè ens deixen escoltar i en aquesta ocasió l’Alfonso i jo hem pogut escoltar representants del futur de l’Àfrica durant molts dies», explica Xavier Aldekoa.
Un projecte «gairebé artesanal»
Notícies relacionadesLa idea de crear aquesta exposició, que ja ha passat per Esplugues o Sant Boi, va sorgir «fa gairebé tres anys», afirma Rodríguez. «Aquest tipus de projectes són laboriosos, gairebé artesanals», ja que cal fer investigació prèvia i després «tot depèn d’un contacte local, d’una organització o fins i tot de l’atzar. Alguns casos han sigut complexos i hem necessitat mesos, com el cas dels nens soldat en actiu del Congo», afegeix.
Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Els bojos són ells, ells
- Final de la Copa del Rei Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- Kounde decideix una final apoteòsica
- Previsió meteorològica Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Loteries Números premiats a la Grossa de Sant Jordi 2025: primer, segon i tercer premi
- Mil anys d’aniversari Montserrat rep amb devoció la sortida de la Moreneta per primera vegada en aquest mil·lenni
- Gairebé dos milions de persones La retransmissió de la Copa del Rei a TV3, l’emissió en directe més vista de la temporada
- Creu de Sant Jordi 2019 Mor Montserrat Úbeda, referent de la catalanitat i ànima d’Ona Llibres
- Successió papal La batalla per la successió de Francesc entra en la seva fase dura (i no t’ho ha explicat la pel·lícula Cònclave)