La BBC mostra com viuen dues siameses amb el mateix cos

La cadena britànica emet una sèrie de reportatges del dia a dia d'Abby i Brittany Hensel

"La nostra vida és normal; no és diferent de la la vostra", expliquen les germanes, de 23 anys

Documental de la BBC sobre dues siameses amb un mateix cos / periodico

2
Es llegeix en minuts

La cadena de televisió britànicaBBCha iniciat aquest dijous unasèrie de tres reportatges que mostren com viuen dues germanes siameses que comparteixen un mateix cos . El documental segueix el dia a dia d'Abby i Brittany Hensel, dues germanes de 23 anys de Carver County (Minnesota, EUA), que acaben de llicenciar-se en magisteri a la Universitat de Bethel. "Han anat a la universitat, viatgen, treballen. Però, ¿la seva vida és fàcil?", es pregunta la BBC.

La resposta, en tot cas, és amable. Els reportatges mostren les germanes Hensel disfrutant de les vacances, passant bones estones amb les amigues, conduint o jugant a voleibol. Disfruten de la vida, apunta la BBC, però han de superar algunes particularitats; com la de percebre un sol salari per la seva feina com a professores. "Intentarem negociar una mica, perquè cadascuna té el seu títol i podem ensenyar de dues maneres", explica Abby. "Una pot ensenyar i l'altra mentrestant pot atendre preguntes", afegeix Brittany. "Podem fer més que una sola persona", insisteix.

La idea del documental els va semblar una bona manera de mostrar la normalitat amb què viuen. "Vam decidir fer-ho perquè és divertit i permet a la gent veure com vivim", assenyala Brittany. "La gent veurà que fem coses normals, tenim grans amigues i sempre estem actives", afegeix Abby, abans de destacar: "La nostra vida és normal, no és diferent de la la vostra".

Abby i Brittany Hensel són siameses deltipus bicèfal, bastant simètriques. Tenen un únic sistema circulatori i un sol òrgan reproductiu peròdoblen òrgans vitals com el cor, els pulmons, l'estómac o la columna. Tenen tres ronyons, un fetge i una única pelvis. Cadascuna controla la seva meitat del cos. De petites van haver d'aprendre a coordinar-se per a actes com aplaudir, caminar, córrer o pentinar-se.

Pacte permanent

Notícies relacionades

L'esperit i la unió de les dues germanes desperta l'admiració de les seves amigues. "Són diferents però saben treballar juntes per fer coses normals del dia a dia", valora la seva amiga Cari Jo Honcke. Així, superen 'obstacles' com la diferència d'alçada. Abby fa 1,57 metres mentre que Brittany és més baixeta (1,47 m). Aquests 10 centímetres els venç la segona amb una alça al peu que garanteix que mantinguin l'equilibri. Han hagut d'aprendre a pactar-ho tot; des d'allò que menjaran, la roba que es posaran o les coses que volen fer. De tot plegat en donen fe les imatges de la BBC.

Els siamesos amb dos caps i un cos són poc habituals; un cas de cada 200.000 naixements i la taxa de supervivència és del 25%. L'operació per separar-los és complexa i perillosa. Això va ser determinant perquè els pares d'Abby i Brittany decidissin no assumir el risc per por que una no sobrevisqués o que no tingués una qualitat de vida digna.