ANIVERSARI D'UN CLUB MÍTIC
Space Ibiza fa 25 anys
Un llibre repassa les dues dècades i mitja de la famosa discoteca creada per Pepe Roselló
Igual que ningú pensa en Eivissa sense discoteques, les discoteques són impensables a l'illa sense el club Space, i és al seu torn impossible sense el seu creador, Pepe Roselló. La sala de platja d'en Bossa, premiada innombrables vegades com el millor club del món, ha arribat aquest estiu als 25 anys d'existència. Per commemorar-ho, Roselló ha editat un llibre, 25th anniversary Space Ibiza. The story of the best club in the world, que repassa aquestes dues dècades i mitja de la nit a l'illa balear, dels grans artistes que han passat per Space i de la vida d'aquest home meitat empresari meitat missioner de la diversió. Una espècie en vies d'extinció en una illa on el romanticisme dels hippies dels anys 70 està deixant pas als durs dictats dels comptes de resultats de les indústries de l'oci nocturn.
ELS MILLORS DISCJÒQUEIS / El relat de Pepe Roselló s'inicia no obstant molts anys abans, quan el 1959 va muntar un restaurant a Sant Antoni de Portmany i tres anys després la seva primera boîte, el que seria el mític Playboy. Ni més ni menys que 27 anys després, el 1989, va crear Space, per on fins al dia d'avui han passat els discjòqueis més famosos del món. Aquells que quan punxaven allà cobraven 3.000 pessetes i avui cobren a qualsevol lloc del món l'esgarrifosa xifra de 300.000 euros per posar discos durant a penes un parell d'hores. I ja ni tan sols discos, perquè la majoria viatgen amb la seva música emmagatzemada en pen-drives sense necessitat de carregar les pesades maletes de vinils que portaven abans.
CANVIS A L'ILLA / El llibre, escrit pel periodista Juan Oleaque, narra l'adaptació als temps que ha fet aquesta discoteca. Al llarg d'aquests 25 anys dóna una clara descripció dels canvis esdevinguts a Eivissa i a la nit de l'illa durant aquesta època. L'illa blanca, l'illa de l'amor o l'illa bonica, com en va dir Madonna fa unes setmanes en la seva fugaç visita a Eivissa, era els anys 80 i 90 un lloc on rics i pobres ballaven colze a colze a la pista i on no hi havia cap distinció per condició de raça, sexe o estatus social o econòmic.
Avui, la visitada illa té l'aeroport amb més aterratges d'avions privats d'Espanya, abunden els hotels amb habitacions de 800 euros la nit, cases que es lloguen per 100.000 euros setmanals, restaurants on et cobren sis euros per un tallat i les cordes infranquejables que resguarden els vips a les discoteques.
Però el club Space, que s'ha obert tímidament a aquest mercat creixent dels acabalats (han passat per aquest local tota mena de celebritats, des de Naomi Campbell i Puff Daddy fins a Giorgio Armani i Leo Messi), continua enfocant el seu producte i la seva pista de ball al públic amant de la música i l'espectacle, més enllà de què porta o no porta cada un a les butxaques.
A l'illa s'han obert potents clubs durant els últims quatre anys, però tant per a artistes com per al públic en general, Space continua sent Space. Fins al punt que les festes d'obertura i clausura d'aquesta discoteca marquen quan comença i quan s'acaba la temporada turística de la més gran de les pitiüses, i dicta quan obren i quan tanquen els hotels i altres bars i discoteques i, en definitiva, en quin moment l'illa és una passarel·la de famosos i de centenars de milers de turistes buscant sol, platja i festa; o quan és una tranquil·la i plàcida illa mediterrània d'hivern.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació