BAR SERIÈFIL

Copes a la caravana de 'Breaking bad'

Obre a Londres un bar que convida els clients a fer-se els seus còctels

La verdadera autocaravana de Walter White a ’Breaking b ad’, en plena producció de metamfetamina.

La verdadera autocaravana de Walter White a ’Breaking b ad’, en plena producció de metamfetamina.

2
Es llegeix en minuts
ADRIÀ ROCHA
BARCELONA

Quan Walter White, interpretat per l'actor nord-americà Bryan Cranston, es va adonar que el seu futur estava lluny de l'institut on donava classes i a prop del laboratori, li va prometre a Jesse Pinkman (Aaron Paul) que el que farien no seria una porqueria, sinó que seria art: «Produirem un producte químicament pur i estable que farà honor al seu nom», li va dir el que es convertiria en el temut Heisenberg al seu company.

Així va arrencar la llorejada Breaking bad, una de les sèries de més èxit de la història, i amb la mateixa declaració d'intencions comença la seva aventura el flamant bar londinenc ABQ, un establiment que no s'establirà, ja que només obrirà durant tres mesos. El local, per a alegria dels milions de fans que va tenir i segueix tenint la sèrie per tot el món, serà una rèplica de la caravana que usava White, quan el seu pressupost no donava per a més, per cuinar la seva famosa metamfetamina blava. El seu nom també és un homenatge: ABQ són les sigles d'Albuquerque, on es desenvolupa la sèrie, i dels equips de protecció dels protagonistes.

La notícia de la nova obertura, com la droga ficcionada que va circular per tot el sud dels EUA i va amenaçar l'hegemonia dels narcotraficants mexicans a qui s'enfronta White, ha corregut. I molt. ABQ obrirà aquest divendres fins a l'octubre, i de moment, abans d'obrir les portes, el seu aforament està complet fins a mitjans de setembre. En total, més de 31.000 serièfils s'han apuntat a la llista d'espera per aconseguir poder entrar durant unes hores a l'automòbil, que només pot albergar uns 20 fanàtics de les sèries a la vegada. Això sí, l'experiència no és que sigui barata; ni de bon tros. L'entrada a la dimensió de Breaking bad costa 30 lliures, uns 35 euros aproximadament, i inclou únicament dues begudes.

Però l'experiència, segons els creadors de la idea, no es quedarà a veure i estar on treballava el mític Heisenberg. Alguns dels clients podran cuinar-se al seu gust i lliure albir els seus propis còctels i beuratges

Notícies relacionades

-sempre dins la legalitat, sota la supervisió d'un adult i sense substàncies afegides, és clar-, cosa que White es tenia expressament prohibida a si mateix.

A diferència de Jessie Pinkman,  que vivia enganxant-se i desenganxant-se a les drogues que feia amb el seu company, White mai va prendre la seva metamfetamina, segons explicava a la sèrie, per mantenir el seu negoci. Un exemple que segur que cap persona al bar seguirà. Encara que, recordant l'apocalíptic final de la sèrie, en què mor tothom excepte Pinkman, millor fer cas omís de les recomanacions de Heisenberg i que a ningú se li talli la digestió.

Temes:

Sèries