El cuiner Juan Mari Arzak, elegit Txapeldun de l'any

Un jurat escull el pare dels fogons bascos per coronar-lo amb el guardó del grup Sagardi

jcortadellas36060746 161027161425

jcortadellas36060746 161027161425

1
Es llegeix en minuts

Revelat el secret guardat durant setmanes: el cuiner Juan Mari Arzak ha sigut elegit Txapeldun 2017, premi que atorga des de fa cinc anys el grup Sagardi a les persones que considera més rellevants durant l'any o, també, per tota una trajectòria. El pare de la cuina basca ha rebut la notícia per boca i abraçada d'Iñaki López de Viñaspre, president de Sagardi, acompanyat pel degà de les bones taules, Rafael Ansón.

Notícies relacionades

El premi Txapeldun ha coronat les testes dels periodistes Andreu Buenafuente, Jordi Evole i Jon Sistiaga, a més de la de Mikel Urmeneta, ideòleg de la fàbrica de dibuixos Katuki Saguyaki i de l'avui moribunda Kukuxumusu. 

A la trobada de López de Viñaspre amb Arzak a Sant Sebastià la seguirà el tradicional banquet que el grup gastronòmic celebra cada any a Barcelona. Al voltant de les millors mitjanes de vedella gallega es reunirà el guardonat i, amb una mica de sort, els anteriors 'txapeldunes'.